Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Leif Rosnell / VR

VR:n juna.
Vielä yksin. Liikenneministeriön työryhmä esittää, että rautateiden henkilöliikennettä aletaan vapauttaa kilpailulle vuodesta 2018 lähtien.Leif Rosnell / VR

Vielä yksin. Liikenneministeriön työryhmä esittää, että rautateiden henkilöliikennettä aletaan vapauttaa kilpailulle vuodesta 2018 lähtien.

Kilpailu rautateillä voi alkaa vuonna 2018

18.5.2010 14.38

Lasse Leipola

Rautateiden henkilöliikenteen kilpailuttaminen olisi järkevintä aloittaa Helsingin seudun lähiliikenteestä, esittää liikenneministeriön asettama työryhmä.

Sen mukaan sopiva ajankohta olisi vuonna 2018, sillä Helsingin seudun liikenteen ja VR:n nykyinen sopimus umpeutuu vuoden 2017 lopussa. Kilpailun edellytykset tulisi työryhmän mukaan selvittää vuoden 2014 loppuun mennessä.

Suomen liikenneliitto kiitteli esitystä tuoreeltaan. Se tosin pitää aikataulua liian hitaana.

”Sellainen junaliikenteen palvelu, jota VR-Yhtymä ei tarjoa, tulee sallia muille yrittäjille välittömästi. Ongelmat turvallisuudessa tai ratakapasiteetissa eivät käy lykkäyksen perusteeksi, koska molemmat perustuvat viranomaisten määräyksiin, valvontaan ja hallintaan, ja ehdot ja toimenpiteet ovat täsmälleen samat myös VR-Yhtymälle”, järjestön tiedotteessa todetaan.

”Muiden yrittäjien tulo rataverkolle ei poista toiminnan luvanvaraisuutta eikä muuta sitä, että aikataulut suunnitellaan ja liikenteelle haetaan lupa ennakkoon.”

liikenne 




Viite