Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kohtuullisen joulun julistus Kolilla vetoaa ilmastopäättäjiin

11.12.2009 9.44

Lasse Leipola

Ukko-Kolin huipulta julistetaan sunnuntaina kohtuullista joulua. Tapahtuman yhteydessä järjestetään kynttilämielenosoitus ilmastokysymyksen ratkaisemiseksi.

Kohtuullisen joulun julistaa näyttelijä Hannu Virolainen, eli Karjalan kunnailla -televisiosarjan isä Antto, minkä jälkeen vuorossa on jouluglögit ja illanvietto Kolin kylässä.

Kohtuullisen joulun julistus on jatkoa lokakuussa järjestetylle Kohtuullisuus vaarassa -tapahtumalle, jossa muotoiltiin niin sanotut kohtuullisuusteesit. Seminaariin ottivat osaa muun muassa tietokirjailija Risto Isomäki, aktivisti Leo Stranius ja tutkija Olli Tammilehto.

Ensimmäisen teesin mukaan elämäntavan syvällinen muutos on välttämätön, sillä pelkkä teknologia ei pelasta maailmaa. Muissa teeseissä kehotetaan muun muassa luopumaan ydinvoimasta ja vähentämään kulutusta.

Tapahtuma alkaa sunnuntaina 13.12. kello 14 opastetulla retkellä kansallispuistoon. Kynttiläkulkue ja julistus järjestetään kello 16. Tapahtumapaikalle Ahmavaaraan on järjestetty kuljetukset Joensuusta. Lisätietoja tapahtumasta täällä.

ilmastoneuvottelut 




Viite