Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kolme yötä vaaleihin: Ammattikoulut ja heräävät miehet persujen vahvuus

14.4.2011 9.06

Lasse Leipola

Vihreä Lanka kokoaa päivittäin tärkeimmät uutiset vaaleja edeltävällä viikolla.

Vaaliväkivalta kumpuaa netistä. Kansan Uutisten haastattelema media-asiantuntija Jussi Lähde arvioi, että netin roolin korostuminen vaalikampailussa on vaikuttanut myös tunteiden purkamiseen myös reaalimaailmassa. ”Vaalitilaisuuksissa ihmiset puhuvat ehdokkaille selvin päin tavalla, jolla ennen puhuttiin vain humalassa”, Lähde sanoo.

Terveydestä teema loppumetreille? Peruspalveluministeri Paula Risikko (kok) pahoittelee Verkkouutisissa, että terveyspalvelut ovat jääneet vaalikeskustelussa eurokriisin varjoon. Hänen mukaansa asia kiinnostaa vaalikentillä. ”Minulle on tultu sanomaan, että kyllähän tuota (eurokriisiä) on jo jankattu, mentäisiin vihdoinkin niihin arkielämän asioihin”, Risikko sanoo. Vihreät linjasi maanantaina terveydenhuollon rakenteiden uudistamisen tulevan vaalikauden tärkeimmäksi hankkeeksi.

Virkeät miehet satavat persujen laariin. Miesten ennakkoäänestysprosentti kohosi edellisten vaalien 27:stä 29:ään, kertoo Lapin Kansa. ”Oletan, että perussuomalaisten kannatusnousu näkyy tässä aktivoitumisessa. Perussuomalaisten kannattajakunta on tunnetusti miesvoittoisempaa kuin muilla puolueilla”, sanoo tutkija Sami Borg.

Sabotaasi jatkuu. Suomenmaan mukaan keskustan vaalimainosten korvaaminen turkistarhausta vastustavilla julisteilla on jatkunut. Esimerkiksi keskustan Varsinais-Suomen piirissä huomattiin tiistain ja keskiviikon välisen yön jälkeen yli 20 uutta tapausta. Pirkanmaalla on puolestaan jouduttu vaihtamaan päivittäin vaalimökin kyljessä oleva Mari Kiviniemen kuva.

Amis äänestää persuja. Perussuomalaiset ovat suosituin puolue Suomen ammattikouluissa, kertoo tuore AMIS 2011 -tutkimus. Suurin joukko on kuitenkin päättämättömien ja nukkuvien ryhmä, johon kuuluu joka toinen ammattikouluissa opiskeleva. Perussuomalaisia äänestäisi noin joka viides, seuraavaksi suosituimpia vihreitä ja keskustaa noin joka kuudestoista.

Tänään tv:ssä. TV1:n Suuressa vaalikeskustelussa kello 21.05 eduskuntapuolueiden puheenjohtajat saavat kommentoitavakseen uunituoreet kannatusluvut. Jo aiemmin illalla nähdään MTV3:n Puheenjohtajatentti (kello 19.10), jossa keskustan Mari Kiviniemi, ja Nelosen Krissen vaaligrilli (kello 19.00), jossa vuorossa vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki ja Sirpa Puhakka.

eduskuntavaalit 




Viite