Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Kuinka käy kolmen ämmän?

30.9.2010 14.28

Mari Valkonen

Kolmen ämmän, eli maa- ja metsätalousministeriön tarpeellisuus on kuluvan vuoden aikana kyseenalaistettu useasti.

Kokoomusmeppi Sirpa Pietikäinen, demareiden kansanedustaja Jouko Skinnari ja vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto ovat ehdottaneet maa- ja metsätalousministeriön sulauttamista työ- ja elinkeinoministeriöön sekä ympäristöministeriöön.

Politiikkaa läheltä seuraavan virkamieslähteen mukaan keskusta on ainoa puolue, joka vastustaa suuria muutoksia maa- ja metsätalousministeriön nykyiseen organisaatioon.

”Tämän hallituksen enemmistö ja demaritkin ovat sitä mieltä, että yhdistymistä voi tehdä elinkeinovetoisesti tai ympäristövetoisesti”, lähde sanoi Vihreälle Langalle.

MMM:n omassa tulevaisuuskatsauksessa organisaatiomuutoksen mahdollisuutta ei oteta esille, eikä kansliapäällikkö Jarmo Vaittinen halua ottaa kantaa itsenäisen maatalousministeriön puolesta eikä vastaan.

Millaisessa organisaatiossa maa- ja metsätalousasioista ensi kevään jälkeen päätetäänkin, MMM haluaa ensi vaalikaudella muun muassa riittävästi rahaa Metso-ohjelman jatkamiseen. Lisäksi seuraavan hallituksen työksi jää kalastuslain kokonaisuudistus.

metsät  maatalous  hallitusohjelma  mmm Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.


Myllyteatterin mainos

Vihreä Lanka 4/2019

Lue

Vihreä Lanka

4/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta


Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri