Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kumpi on tärkeämpi päätös, ydinvoimaluvat vai uusiutuvan energian paketti?

6.5.2010 15.25

Jenni Leukumaavaara

Uusiutuvan energian paketti on tuntuvasti isompi kuin ydinvoimapäätös. Uusiutuvan energian tuotantoon tulee lisäystä 38 terawattituntia, kun mahdolliset kaksi uutta ydinvoimalaa tuottavat noin 24 terawattituntia.

”Risupaketti on siis yli 1,5-kertainen verrattuna ydinvoimaan”, pakettia kokoamassa ollut keskustan kansanedustaja Kimmo Tiilikainen sanoo.

Tiilikaisen mukaan merkittävin uusi askel on, että puusta tuotetulle sähkölle tulee päästöoikeuden hintaan perustuva takuuhintajärjestelmä. Se motivoi yrittäjiä alalle.

Keskusta ja vihreät olisivat halunneet tämän jo aiemmin, mutta kokoomus on vastustanut.
38 terawattitunnin tavoite on tarkoitus saavuttaa kymmenen vuoden kuluessa. Mahdolliset uudet ydinvoimalat eivät sen sijaan ole toiminnassa vielä vuonna 2020.

”Uusiutuvien hankkeet myös jakautuvat eri puolille maata ja eri kokoisina, muutaman megawattitunnin laitoksista puolen ydinvoimalan kokoisiin yksiköihin. Niillä on siis todellisia työllisyyteen ja aluetalouteen liittyviä vaikutuksia. Ydinvoiman työllistävä vaikutus jää rakennusvaiheeseen, ja siitäkin valtaosa taitaa valua ulkomaille”, Tiilikainen arvioi.

 


Lisää aiheesta:



Viite