Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Istockphoto / Joe Cough

HIIPUU. Tuotannon väheneminen vaikuttaa myös päästöihin, mutta täsmälliset arviot ovat selvillä vasta noin vuoden kuluttua, sanovat tutkijat.Istockphoto / Joe Cough

HIIPUU. Tuotannon väheneminen vaikuttaa myös päästöihin, mutta täsmälliset arviot ovat selvillä vasta noin vuoden kuluttua, sanovat tutkijat.

Laman hiilivaikutukset selville vasta vuoden päästä

9.3.2009 11.25

Vihreä Lanka

Talouskriisin vaikutus ilmastonmuutokseen saadaan selville vasta useiden kuukausien kuluttua, tutkijat sanovat. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

"Tilastojemme mukaan hiilidioksidimäärät ovat yhä kasvussa. Jotta niiden kasvu pysähtyisi, tarvitaan noin 57 prosentin vähennys polttoainepäästöissä", sanoo myös Scripps-instituutin hiilidioksidiohjelman johtaja Ralph Keeling Reutersille.

Taantuma on syventynyt edellisten laskelmien jälkeen ja tutkijat toivovat, että päästöjen kasvu hidastuu tai pysähtyy. Voi kuitenkin mennä ensi vuoteen ennen kuin täsmälliset tiedot saadaan, sanoo Paul Fraser Australian valtion tukemasta Kansanyhteisön tiede- ja teollisuustutkimusjärjestöstä CSIROsta.

"Alustavat trendit eivät kerro laskusta. Kasvihuonekaasuja on keskittynyt ilmakehään suuria määriä, joten päästöissä tapauhtuvilla muutoksilla on verrattain pieni vaikutus tämänhetkisiin keskittymiin", Reutersin haastattelema Fraser sanoo.

Kaliforniassa sijaitseva Scripps-instituutti kuuluu samaan maailmanlaajuiseen kasvihuonekaasujen mittauslaitosverkostoon kuin australialainen CSIRO, jonka asema on Tasmaniassa. 


Lisää aiheesta:



Viite