Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Flickr / U2005.com (CC-BY-NC-ND)

Arcade Fire.
Kohta Helsingissä? Arcade Fire esiintyi Berliinissä syksyllä 2007.Flickr / U2005.com (CC-BY-NC-ND)

Kohta Helsingissä? Arcade Fire esiintyi Berliinissä syksyllä 2007.

Lautakunta päättää tänään pääseekö Arcade Fire Senaatintorille

18.5.2010 14.02

Saija Räsänen

Helsingin kaupungin yleisten töiden lautakunta päättää tänään tiistaina, vuokrataanko Senaatintori kesäkuussa maksullisen konsertin järjestämistä varten. Live Nationin ja Eastwayn tuottamassa konsertissa on määrä nähdä kanadalainen Arcede Fire.

Yleisten töiden lautakunnan varapuheenjohtaja Martti Tulenheimo (vihr) peräänkuuluttaa laajempaa keskustelua kaupungin linjasta.

"Kaupungin elävöittäminen on hyvä asia, mutta julkisen tilan yksityistäminen on arveluttavaa", Tulenheimo sanoo.

Senaatintorilla on aiemmin järjestetty avoimia juhlia ja puhetilaisuuksia, mutta nyt tori suljettaisiin yleisöltä maksullisen tapahtuman vuoksi ensimmäistä kertaa.

Tulenheimon mukaan tulisi pohtia, onko kaupunki tulevaisuudessakin valmis vuokraamaan julkista tilaa yksityisille toimijoille.

Päätöksen Senaatintorin vuokraamisesta teki alunperin rakennusviraston alueidenkäyttöpäällikkö Timo Korhonen, vaikka asiasta äänestetään vasta tänään. Ristiriita syntyy Tulenheimon mielestä virkamiesten ja poliittisten päättäjien mahdollisesti erilaisista kannoista.

"Miten se vaikuttaa kaupungin kuvaan toimijana, jos virkamiehet lupailevat toista ja poliitikot päättävät toista?" Tulenheimo kysyy.

Juttua on päivitetty 19.5. Toisin kuin jutussa ensin väitettiin, Tulenheimo on yleisten töiden lautakunnan varapuheenjohtaja, ei puheenjohtaja.




Viite