Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Johannes Jansson / Wikimedia Commons

Paavo Lipponen haluaa lisää vesivoimaa muttei Vuotoksen tai Kollajan allasta.Johannes Jansson / Wikimedia Commons

Paavo Lipponen haluaa lisää vesivoimaa muttei Vuotoksen tai Kollajan allasta.

Lipponen ei kannata Vuotoksen allasta

13.1.2012 10.13

Juha Honkonen

Presidenttiehdokas Paavo Lipponen (sd) ei kannata Vuotoksen ja Kollajan altaiden rakentamista. Toisaalta vesivoimaa pitäisi hänen mielestään rakentaa lisää.

Demari.fi-verkkolehden keskiviikkoisen jutun perusteella sai helposti kuvan, että Lipponen kannattaisi myös pitkään kiisteltyjen allashankkeiden ottamista uudelleen käsittelyyn.

"Olemme energiapolitiikassakin äärimmäisen riippuvaisia kansainvälisestä kehityksestä ja Euroopan unionista. Tarvitsemme välttämättä lisää uusiutuvaa energiaa, ja tästä näkökulmasta vesivoiman lisäkäyttö on perusteltua. Toivoisi, että sitä edistettäisiin kaikilta tahoilta ympäristönäkökohdat huomioon ottaen", Lipponen sanoo Vihreälle Langalle.

"Pääministerinä halusin lopettaa toistuvat kiistat altaista, enkä nytkään halua niitä takaisin. Jos tahtoa löytyy arvioida allasasioita uudelleen, se on hallituksen ja eduskunnan asia."

Lipponen on toiminut konsulttina Kollajan allashanketta suunnitelleelle Pohjolan voimalle.

Vuotoksen altaan rakentamisesta on keskusteltu 1950-luvulta lähtien. Rakentaminen ei nykyisen vesilain puitteissa ole mahdollista, ja myös alueen naturastatus on este vesivoiman rakentamiselle.

Vuotos sijaitsee Pelkosenniemellä Lapissa ja Kollaja Pudasjärvellä Oulun seudulla.

Lipponen  Vuotos  Kollaja 




Viite