Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Luonnonsuojelija ehdolla ydinvoimamiehen saappaisiin

9.8.2010 13.47

Saija Räsänen

Suomen Luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja Eero Yrjö-Koskinen hakee työ- ja elinkeinoministeriön energiaosaston osastopäälliköksi. Nykyinen johtaja Taisto Turunen jää eläkkeelle syyskuun alussa.

"Hain, koska tehtävä oli minusta kiinnostava ja monipuolinen ja koin, että siinä tarvittaisiin omaa osaamistani. Haluaisin, että energia-asioissa painotettaisiin luonnon kestävyyttä", Yrjö-Koskinen sanoo.

Yrjö-Koskinen on toiminut Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtajana vuodesta 2002 lähtien. Tätä ennen hän on työskennellyt muun muassa Euroopan parlamentin budjettivaliokunnan valiokuntasihteerinä ja kehitysmaayksikön tutkijana. Yrjö-Koskinen oli myös Vihreän liiton ensimmäinen liittosihteeri vuosina 1987-88.

Helsingin Sanomien mukaan muita virkaan hakeneita ovat muun muassa MTK:n entinen puheenjohtaja Esa Härmälä ja Tampereen yliopiston professori Ilkka Ruostetsaari.

Energiaosasto vastaa Suomen energiapolitiikan valmistelusta. Osaston tärkeimmät tehtävät liittyvät uusiutuvan energian käytön edistämiseen ja energiansäästön ja energiamarkkinoiden kehittämiseen. Lisäksi osasto hoitaa ydinenergiaan liittyvät lupaviranomaistehtävät.

Osaston entinen päällikkö Turunen sai yli kaksikymmenvuotisen kautensa lopulla kyseenalaista julkisuutta, kun selvisi, että hän istui teräsyhtiö Outokummun hallituksessa, joka on ydinvoimayhtiö Fennovoiman suurimpia omistajia. Turusen osasto valmisteli ydinvoimapäätöksen, mikä aiheutti arvostelua.




Viite