Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Greenpeace

RATKAISUJA. Ilmastokriisiä ratkotaan Ilmastoteltassa, joka kohoaa Rautatientorille.Greenpeace

RATKAISUJA. Ilmastokriisiä ratkotaan Ilmastoteltassa, joka kohoaa Rautatientorille.

Maailma kylässä -festivaali paneutuu ilmastonmuutokseen

23.4.2014 14.06

Minna Suihkonen

Maailma kylässä -festivaali etsii tänä vuonna ratkaisuja ilmastokriisiin. Festivaalia vietetään 24–25. toukokuuta Helsingissä Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla.

Ilmastoasiat keskittyvät Rautatientorilla sijaitsevaan kansalaisjärjestöjen Ilmastotelttaan. Teltassa on esillä muun muassa Tiedekeskus Heurekan pienoismallinäyttely, joka esittelee ilmastonmuutoksen globaaleja vaikutuksia, kuten kuivuutta, merenpinnan kohoamista, kasvillisuusvyöhykkeiden siirtymistä ja muuttoliikkeitä.

Ilmastonmuutoksen hillintää puidaan useissa keskustelutilaisuuksissa. Pariisin kansainvälisen ilmastosopimuksen näkymistä keskustelevat lauantaina ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) sekä joukko muita päättäjiä ja elinkeinoelämän ja kansalaisjärjestöjen edustajia.

Kestävän kehityksen rahoitusta pohtivat valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sdp) ja kehitysministeri Pekka Haavisto (vihr).

Vaalipäivän aattona 24.5. radiosta tutut Ali ja Husu eli Ali Jahangiri ja Mohamed Abdirahim kuumottavat eurovaaliehdokkaita aiheesta, voiko EU ratkaista ilmastokriisin.

Festivaalin maantieteellisenä teemana on tänä vuonna Latinalainen Amerikka. Kaisaniemen puiston suihkulähteeseen rakennettu Latin Atlantis -installaatio näyttää, millainen on ilmastonmuutoksen runtelema Latinalainen Amerikka vuonna 2114, jos nykymeno jatkuu.

Ilmastoasioiden lisäksi festivaalilla perehdytään alkuperäiskansojen asemaan ja ajankohtaisiin kriiseihin eri puolilla maailmaa.

Festivaalin pääesiintyjiä ovat tänä vuonna cumbia-musiikkia esittävä Celso Piña, mestizo-yhtye Los de Abajo ja america-cubanaa soittava Amparo Sánchez. Kotimaisia esiintyjiä ovat muun muassa festivaalia varten koottu hiphopin superkokoonpano Hiphop Allstars sekä Wimme Saari & Tapani Rinne.

Lastenohjelman kruunaa sunnuntaina esiintyvä Kuperseikkailu-bändi, jossa esiintyvät muun muassa Samae Koskinen, Anna Puu ja Mira Luoti.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Festivaalin järjestää kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa.

ilmastonmuutos 




Viite