Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Liikaa lämpöä. World Watch -instituutti varoittaa, että kahdenkin asteen lämpeneminen on liikaa. SXC

Liikaa lämpöä. World Watch -instituutti varoittaa, että kahdenkin asteen lämpeneminen on liikaa.

Maailman tila -raportin kirjoittajat synkkinä

15.1.2009 15.20

Vihreä Lanka

Hiilidioksidipäästöt on saatava nollaan vuosisadan puolivälin jälkeen, jos haluamme välttää katastrofaalisen ilmastonmuutoksen, arvioi World Watch -instituutti. Sen jälkeen ihmisen vaikutus ilmakehään pitää kääntää hiiltä poistavaksi.

Nyt suunniteltujen päästövähennysten pohjana käytetty kahden asteen lämpeneminen on liian korkea ja vaarallinen taso, William Hare sanoo uutistoimisto Reutersille. Hare on yksi instituutin julkaiseman Maailman tila -raportin kirjoittajista.

”Lämpeneminen on palautettava huipun jälkeen mahdollisimman pian yhteen asteeseen. Sillä tasolla monet riskit pienenevät”, Hare sanoo. 

Haren mukaan teollisuusmaiden pitäisi kantaa vastuunsa leikkaamalla päästöjä 90 prosenttia vuoteen 2050 mennessä.

Kuin myös raporttia kirjoittaneen Robert Engelmanin mukaan Kööpenhaminan ilmastokokouksessa joulukuussa voidaan luoda uudenlainen talousjärjestelmä, joka kannustaa paitsi vähentämään päästöjä myös poistamaan hiiltä ilmakehästä.

”Panoksena ei ole ainoastaan luonto sellaisena kuin sen tunnemme, vaan hyvin mahdollisesti myös ihmiskunnan selviytyminen. Tästä tulee hyvin mielenkiintoinen vuosi”, Engelmann sanoo.

ilmastonmuutos 




Viite