Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mari Puoskari.
Tiiviimmin ja korkeammalle. Mari Puoskarin mukaan suunnitellut asunnot saadaan mahdutettua Östersundomin alueelle luontoalueita vaarantamatta.

Tiiviimmin ja korkeammalle. Mari Puoskarin mukaan suunnitellut asunnot saadaan mahdutettua Östersundomin alueelle luontoalueita vaarantamatta.

Mari Puoskari: Asunnot mahtuvat Natura-alueen ja Sipoonkorven väliin

19.1.2010 9.33

Lasse Leipola

Helsingin vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Mari Puoskari uskoo, että Helsingin Östersundomiin kaavaillut asunnot saadaan mahtumaan Sipoonkorven ja Natura-alueiden väliin.

Valtuustoryhmä ei ole vielä keskustellut asiasta, mutta Puoskarin mukaan lähtökohtana on, että Sipoonkorpi pitää suojella ja että Natura-alueisiin ei kosketa.

Alueelle on määrä rakentaa asuntoja 30 000 asukkaalle, minkä on arvioitu tarkoittavan, että lisätilaa tarvitaan joko Sipoonkorven metsistä tai rantojen Natura-alueilta.

”Ilmassa on ollut vaihtoehdottomuuden tunnetta, mutta jos rakennetaan tiiviisti, niin asunnot saadaan kyllä mahtumaan”, Puoskari sanoo.

Hänen mukaansa pientalot voitaisiin rakentaa englantilaisittain yhteen, mikä säästäisi tilaa. Lisäksi hän harkitsisi myös kerrostalojen rakentamista.

”Jos raidevaihtoehdoksi valitaan metro, esimerkiksi asemien ympärille voitaisiin rakentaa korkeampia taloja”, Puoskari sanoo.

Helsingin Sanomat kertoi viikonloppuna, että kaupunkisuunnitteluvirastossa oltaisiin päätymässä Natura-alueille rakentamiseen. Ehdotus on saanut kritiikkiä luonnonsuojelujärjestöiltä, jotka ovat huolissaan muun muassa alueen linnuista.

luonnonsuojelu 




Viite