Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Metsähallitus ja järjestöt erimielisiä Sipoonkorven kansallispuistosta

18.2.2010 13.25

Lasse Leipola

Metsähallitus luovutti tänään ympäristöministeriölle selvityksen kansallispuiston perustamisesta Sipoonkorpeen.

Esityksen mukaan kansallispuistoon kuuluisi alkuvaiheessa 1 800 hehtaarin alue, joka koostuisi valtion nykyisistä suojelumaista. Selvitys etenee seuraavaksi lausuntokierrokselle.

”Haluamme sovittaa yhteen alueen luontoarvojen suojelun, paikallisten asukkaiden ja virkistyskäyttäjien toiveet sekä kuntien näkemykset parhaalla mahdollisella tavalla”, sanoo ympäristöministeriön ylijohtaja Timo Tanninen tiedotteessa.

Ympäristöjärjestöt ilmoittivat heti suunnitelmien julkistamisen jälkeen, että niiden mielestä ehdotetut alueet ovat liian pieniä. Suomen luonnonsuojeluliiton ja paikallisten lintu- ja ympäristöjärjestöjen mukaan Metsähallituksen laajimpaan ehdotukseen tulee liittää vielä Talosaaren ja Hältingträskin alueet.

Vihreiden kansaedustaja Timo Juurikkala puolestaan esittää, että alueisiin otetaan mukaan Östersundomin Natura-suojelualueet.

Sipoonkorven suojelu on kuuma puheenaihe, sillä Helsinki suunnittelee suuren asuinalueen rakentamista sen eteläpuolelle Östersundomiin. Myös Natura-alueille rakentamisesta on ollut puhetta.

luonnonsuojelu 




Viite