Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Miksi lähdit ehdolle eurovaaleihin?

31.10.2013 11.14

Jukka Vahti

”Tuon ratkaisun Euroopan sosiaa­liseen ja taloudelliseen kriisiin. Siellä, missä toimelias käsi puristuu nyrkkiin Euroopassa, on liian myöhäistä olla huolissaan, silloin pitää toimia. EU:n kautta voidaan myös torjua ilmastokatastrofia ja luoda työpaikkoja.”

Touko Aalto
vihreiden varapuheenjohtaja

”Haluan sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan. Tärkeimmät tehtävät ovat ilmastonmuutoksen torjuminen ja köyhyyden vähentäminen. Niitä edistetään parhaiten kansainvälisellä yhteistyöllä. Tarvitsemme EU:n, missä kansalaisten veroeurot eivät karkaa veroparatiiseihin.”

Outi Alanko-Kahiluoto
eduskuntaryhmän puheenjohtaja

”Ongelmat eivät katso kansallisvaltioiden rajoja. Myös ratkaisujen pitää ylittää rajat. Haluan tehdä EU:n politiikasta nykyistä kestävämpää. Minulle kestävyys on sekä sosiaalista, ekologista että taloudellista kestävyyttä.”

Maria Ohisalo
Vinon puheenjohtaja

”EU on maailman suurin talousalue ja yksi maailman talouden supervalloista. Kuten jokainen poliitikko, myös minä haluan olla siellä, missä päätöksiä tehdään. Itse voin tuoda Euroopan parlamenttiin kokemustani tiede- ja teknologiapolitiikkaan, joka on yksi EU:n tärkeimpiä päätöksenteon alueita.”  

Jyrki Kasvi
tekniikan tohtori

”Minulle tärkeimmät ja rakkaimmat poliittiset tavoitteet, ilmastonmuutoksen torjuminen ja kalakantojen suojelu, ovat sellaisia, joiden saavuttamisessa tarvitaan kansainvälistä yhteistyötä.”

Anni Sinnemäki
kansanedustaja
Viite