Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pahempi kuin natsi.
GREEN PEACE. Natsismi on hyväksytympää kuin pilvi.

GREEN PEACE. Natsismi on hyväksytympää kuin pilvi.

Miksi natsit voittivat kannabiksen?

1.6.2011 15.14

Mari Valkonen

Uutispäivä Demari uutisoi, että Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) olisi näyttänyt Kansallissosialistiselle työväenpuolueelle vihreää valoa, mutta hylännyt Kannabisyhdistyksen yhdistyshakemuksen lain ja hyvien tapojen vastaisena.

PRH:n vt. yhdistysrekisterijohtaja Riitta Lae kertoi kuitenkin Vihreälle Langalle, että kansallissosialistien hakemus on rauennut, sillä sitä ei täydennetty määräaikaan mennessä. Mistä tässä on kyse, Riitta Lae?

”Pyysimme Kansallissosialistista työväenpuoluetta selventämään yhdistyksen aatteellista tarkoitusta, mutta yhdistys ei jatkanut hakemuksen käsittelyä. Me emme ottaneet rekisteröintiin vielä kantaa. Nyt prosessi on rauennut, mutta he voivat laittaa uuden hakemuksen vireille milloin tahansa.”

Kannabisyhdistyksen hakemus on hylätty aiemmin korkeimmassa hallinto-oikeudessa, ja nyt asia on uudelleen vireillä. Laen mukaan syynä on, että PRH haluaa korkeimman hallinto-oikeuden kannan, ovatko yhteiskunnan asenteet muuttuneet ja yhdistys hyväksyttävissä.

Mutta miksi kannabisyhdistys oli hyvien tapojen vastainen, mutta natsipuolue ei?

”Kansallissosialistisen työväenpuolueen kohdalla kyse oli siitä, että vireillä olleet säännöt täyttivät yhdistyslain muilta osin paitsi niissä kohdissa, joihin olemme pyytäneet tarkennuksia. Kun yhdistyksen säännöt täyttävät yhdistyslain edellytykset, meillä on rekisteröintipakko. Kansallissosialisteilla voi olla nettisivuillaan vaikka minkälaista ohjelmaa, joka viittaa rasismiin, mutta kun se ei näy säännöissä, niin viranomaisena emme voi puuttua siihen.”




Viite