Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mitä mieltä olet vihreiden kampanjasta?

9.12.2010 16.04

Vihreä Lanka

”Ainakin se on erilainen kuin mitä vihreiltä on totuttu näkemään ja herättänyt keskustelua. Valinta liittyy ainakin osittain perussuomalaisten kannatuksen nousuun. Varmasti vihreillä on ollut tarkoituksenakin päräyttää leijonasymbolin käytöllä kellot soimaan joka puolella.

Riskinä on se, että keskustellaan vain siitä, onko tämän symbolin ja sloganin käyttö hyvä vai huono juttu, eikä siitä, mitä puolue haluaa ajaa ja edustaa.”

Pekka Aula
viestinnän professori,
Helsingin yliopisto

”Uuden Suomen symboliikka pelaa kahdella kentällä: sanomalla, että vihreät haluavat uudistuksia, mutta toisaalta myös historiallisten muistumien kentällä.

Lisäksi se on piikki vihreitä teemoja lainanneen kokoomuksen suuntaan: otetaan leijonalogo, jota kokoomus on perinteisesti viljellyt, ja istutetaan se vihreälle pohjalle ohjelmatekstin kanssa, jossa ajetaan esimerkiksi perustuloa. Siinä on epäsuora kokoomuslaisen politiikan kritiikki.

Kokoomuksen etulyöntiasema on, että he keksivät lainaamisen ensin. Kaikkia perässähiihtäjiä syytetään matkimisesta.”

Juri Mykkänen
poliittisen mainonnan tutkija
Helsingin yliopisto

”Perusideo on hyvä: tehdään poliittisella pelikentällä mainoksellinen siirto. Mainoksessa jäi nyppimään lause 'Me vihreät tiedämme, mitä on tehtävä.' Tämä on aika kopeasti sanottu. Ainakin minun kokemukseni pohjalta Suomessa ei ole yhtäkään puoluetta, joka tietäisi, mitä nyt pitää tehdä.”

Unto Hämäläinen
politiikan toimittaja,
Helsingin Sanomat

vihreät  eduskuntavaalit 


Lisää aiheesta:



Viite