Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Näihin paikkoihin ilmastonmuutos iskee tuhoisimmin

27.10.2011 11.25

Lasse Leipola

jättikaupungit ovat äärimmäisessä vaarassa ilmastonmuutoksen edetessä. Tutkimuslaitos Maplecroft julkaisi eilen keskiviikkona selvityksen siitä, miten ilmastonmuutos vaikuttaa maailman eri kolkissa.

Korkeimpaan vaarallisuusluokkaan on nostettu Kalkutta Intiassa, Dhaka ja Chittagong Bangladeshissa, Jakarta Indonesiassa, Manila Filippiineillä sekä Etiopian Addis Abeba. Mahdollisuuden varautua ilmastonmuutoksen seurauksiin ovat heikot näissä kaupungeissa, koska ne kärsivät muun muassa nopeasta väestönkasvusta, huonosta hallinnosta, korruptiosta ja köyhyydestä.

Analyytikko Charlie Beldonin mukaan kaupungit kuten Manila, Jakarta ja Kalkutta ovat elintärkeitä kasvukeskuksia nousevilla talousalueilla. Niitä uhkaavat kuitenkin tulevaisuudessa yleistyvät helleaallot, tulvat, vesipulat ja äärimmäiset sääilmiöt.

”Näillä vaikutuksilla voi olla kauaskantoisia seurauksia, ei pelkästään paikalliselle väestölle, vaan myös liiketoiminnalle, kansantalouksille sekä rahoitusmarkkinoille, kun näiden maiden taloudellinen painoarvo kasvaa dramaattisesti”, Beldon sanoo laitoksen tiedotteessa.

Ilmastonmuutoksen eniten uhkaamat maat

  1. Haiti
  2. Bangladesh
  3. Zimbabwe
  4. Sierra Leone
  5. Madagascar
  6. Kambodža
  7. Mosambik
  8. Kongon demokraattinen tasavalta
  9. Malawi
  10. Filippiinit

ilmastonmuutos 




Viite