Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Näin isot järjestöt rahoittavat

24.2.2011 16.06

Saija Räsänen

Maa- ja metsätaloustuottajien MTK:lta heruu rahaa yksittäisille ehdokkaille, mutta ei puolueille. Tuettavien ehdokkaiden nimiä ei ole vielä lyöty lukkoon. Etusijalla rahanjaossa ovat MTK:n omat jäsenet. Minkään tietyn puolueen jäseniä ei toiminnanjohtaja Antti Sahin mukaan suosita.
”Summat riippuvat siitä, montaako ehdokasta päätämme lopulta tukea. Jaossa oleva kokonaiskönttäsumma on noin 40 000 euroa”, Sahi sanoo.

Elinkeinoelämän keskusliiton rahahanat ovat olleet pitkään kiinni, eivätkä ne aukea näissäkään vaaleissa.
”Emme tue ketään, emme puolueita tai yksittäisiä ehdokkaita, emmekä rahoita seminaareja. Ehkä 1950- tai 1960-luvulla on viimeksi rahoitettu”, sanoo EK:n johtaja Jukka Koivisto.
Liiton TT-säätiö kuitenkin tukee kokoomusta ja keskustaa yhteensä 120 000 eurolla.

SAK rahoittaa puolueiden seminaareja. Osallistumiseen vaikuttaa SAK:n hallituksen varapuheenjohtajan Matti Huutolan mukaan se, kiinnostaako seminaarin ohjelma SAK:ta, ei se, minkä puolueen seminaari on kyseessä. Tähän mennessä on tuettu jo demareita ja kokoomusta. Tukisummat liikkuvat satasista tuhanteen euroon per seminaari.
”Saatamme tosin tehdä poikkeuksen SAK:n entisen puheenjohtajan Lauri Ihalaisen kohdalla, joka on sdp:n ehdokkaana, ja tukea häntä henkilönä yli 1500 eurolla. Tästä ei kuitenkaan vielä ole päätetty”, Huutola sanoo.




Viite