Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Näin kulttuurintekijät vastaavat kritiikkiin

27.5.2010 14.50

Anu-Elina Lehti

1. Pitääkö paikkansa, että Suomessa pieni piiri jakaa kulttuuriapurahat kavereilleen?

2. Mikä on suurin epäkohta suomalaisessa kulttuuripolitiikassa?

Juha Jokela, teatteriohjaaja ja käsikirjoittaja

1. "En tiedä. En ole seitsemään vuoteen hakenut apurahoja, vain kantaesitystukea. Luulen, että se on väistämätöntäkin, sillä jos haluaa asiantuntijuutta apurahoista päättäviin elimiin, niin en tiedä onko mikään kulttuuripiiri niin laaja, että voisi toistuvasti jäävätä itsensä niiden kohdalta jotka tuntee. On hankalaa, kun asiantuntijoita on niin vähän."

2. "Teatterin puolella se on talojen johtamisen tilanne. Maa on täynnä teattereita, joissa näyttelijäkunta voi aika huonosti. Epätervettä kilpailua ja työuupumusta on paljon ja tiedonkulku on huonoa."

Tuula Karjalainen, eläkkeellä oleva taidehistorioitsija ja tietokirjailija. Työskennellyt Helsingin kaupungin taidemuseon ja Kiasman johtajana.

1. "Sehän on selvä, että suomi on pieni maa ja ammattikunta on pieni. Se on ärsyttävää ja totta. Se, että tunnet jonkun, vaikuttaa tietenkin, mutta en usko että kaveripohja vaikuttaisi lopputulokseen täysin. Sanoisin että puolet väitteestä on totta, mutta ei ihan noin räikeästi."

2. "Siinä on hirveästi epäkohtia, on kauhean vaikea valita suurin. Sanoisin, että tällä hetkellä on antauduttu liikaa markkinavoimien varaan."




Viite