Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Wikimedia Commons

Sateenkaarilippu. Oras Tynkkynen olisi heiluttanut yleisurheilukisoissa suurempaa lippua kuin Arhinmäki.Wikimedia Commons

Sateenkaarilippu. Oras Tynkkynen olisi heiluttanut yleisurheilukisoissa suurempaa lippua kuin Arhinmäki.

Oras Tynkkynen tukee Arhinmäen tempausta

20.8.2013 16.45

Juha Honkonen

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajan Oras Tynkkysen mielestä urheiluministeri Paavo Arhinmäen (vas.) tuenilmaus Venäjän sorretuille seksuaalivähemmistöille Moskovan MM-kisoissa oli muuten hyvä tempaus, mutta se jäi vähän valjuksi.

"Jos olisin ollut samassa asemassa, olisin toiminut samoin paitsi olisin heiluttanut paljon suurempaa sateenkaarilippua. Arhinmäen lippu oli rupuisen pieni", Tynkkynen sanoo.

Hänen mielestään Suomen pitäisi virallisestikin ottaa kantaa Venäjän ihmisoikeuksien puolesta.

"Toivon, että sen tekisi Suomen valtion ylin johto. Olemme sikäli onnellisessa asemassa, että maamme presidentit ja pääministerit pääsevät tapaamaan toisiaan sangen usein. Myös suurlähettiläs voisi ottaa ihmisoikeuksien puolesta kantaa."

Tynkkynen ei vielä vaatisi boikotoimaan Venäjän Sotšissa helmikuussa järjestettäviä talviolympialaisia. Hänen mielestään olisi kuitenkin hyvä pohtia laajemmin, voidaanko kisoja antaa maille, joissa poljetaan ihmisoikeuksia.

Tynkkynen kuuluu Tampereen vihreään valtuustoryhmään. Se jätti maanantaina aloitteen, jossa kaupunkia vaaditaan jäädyttämään yhteistyönsä venäläisen ystävyyskaupungin Nižni Novgorodin kanssa.

vihreät arhinmäki sateenkaarilippu tynkkynen 




Viite