Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Paineet EU:n ilmastotavoitteiden kiristämiseksi kasvavat

10.3.2010 12.16

Lasse Leipola

EU:n ilmastokomissaari Connie Hedegaard haluaa, että EU ottaa johtajan aseman kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa. Hänen mukaansa tämä tapahtuu parhaiten siten, että Euroopasta tehdään maailman ilmastoystävällisin alue. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

”Jos teemme sen älykkäästi, se parantaa kilpailukykyämme, vahvistaa energiaturvallisuuttamme, stimuloi vihreän talouden kasvua ja innovaatioita, ja siten luo uusia työpaikkoja”, Hedegaard sanoi eilen Euroopan parlamentille.

Hänen asettamansa työryhmä selvittää mahdollisuuksia EU:n päästövähennystavoitteen kiristämiseksi nykyisestä 20 prosentista. Hedegaard myönsi kuitenkin, että 30 prosentin saavuttaminen on vaikeaa.

”Kenenkään ei pitäisi olla naiivi. Meidän tulee pitää huolta omasta teollisuudestamme ja olla perillä siitä, mitä olemme tekemässä”, Hedegaard sanoi.

Vihreiden euroedustaja Satu Hassi kommentoi Hedegaardin ehdotuksia puheessaan. Hänen mukaansa 20 prosentin tavoitteesta on tullut laman myötä normaaliura, johon päästään ilman suurempia pyrkimyksiä.

”Jos nyt päätämme tiukentaa päästövähennyksen 30 prosenttiin, sen hinta on alempi kuin kaksi vuotta sitten arvioitiin 20 prosentin vähennyksen hinnaksi”, Hassi sanoo.

”Jos EU haluaa toimia sen mukaan, mitä tiede sanoo, meidän tulee tiukentaa päästövähennystavoitteemme vähintään 30:een, mieluiten 40 prosenttiin.”

ilmastoneuvottelut  ilmastonmuutos 




Viite