Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Istockphoto / Robert Hadfield

Oikeutta ja turvaa. Pakolaisneuvonta on palkittiin pakolaisten oikeusturvan puolustamisesta. Istockphoto / Robert Hadfield

Oikeutta ja turvaa. Pakolaisneuvonta on palkittiin pakolaisten oikeusturvan puolustamisesta.

Pakolaisneuvonta palkittiin ihmisoikeustyöstä

10.12.2008 11.05

Vihreä Lanka

Amnestyn Tämänvuotisen Kynttiläpalkinnon on saanut Pakolaisneuvonta. Vuodesta 1988 toiminut pakolaisneuvonta tarjoaa oikeudellista apua ja neuvontaa valtakunnallisesti.

Amnesty haluaa antaa palkinnolla tunnustusta Pakolaisneuvonnan uraauurtavalle työlle turvapaikanhakijoiden ja muiden maahanmuuttajien ihmisoikeuksien ja oikeusturvan puolesta.

”Traumatisoituneiden turvapaikanhakijoiden kohtaaminen kasvokkain on usein inhimillisesti vaativaa ja raskasta työtä. Kun tätä työtä tehdään ilman yksiselitteisen suurta kansalaismielipiteen tukea, on koko Pakolaisneuvonnan henkilöstö Kynttiläpalkintonsa ansainnut”, Amnestyn toiminnanjohtaja Frank Johansson sanoo.

Pakolaisneuvonnan toiminnanjohtajan Eva Lindbergin mukaan pakolaisten oikeudet toteutuvat Suomessa yhä paremmin, mutta vielä on paljon tehtävää.

Esimerkkinä hän mainitsee alaikäiset lapset, jotka tulevat Suomeen ilman saattajaa.

"Meillä on puutetta näiden lasten koulutetuista edustajista. Myös käsittelyajat pitää pystyä pitämään kohtuullisina, tällä hetkellä ne ovat suhteellisen nopeita", Lindberg sanoo.

Suurin osa Pakolaisneuvonnan asiakkaista tulee vastaanottokeskusten kautta.

"He tarvitsevat apua, tukea ja neuvoa. Koko tilanne on uusi ja vaikea heille, ja monestikin he tarvitsevat laaja-alaista apua."

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin Suomen osasto jakaa palkinnon vuosittain ihmisoikeuksien päivänä. Tänään juhlitaan myös YK:n ihmisoikeusjulistuksen 60-vuotissyntymäpäivää. 




Viite