Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Järkyttynyt. Ari Vatasen tietämättömyys ilmastonmuutoksesta järkytti Pasi Toiviaista.

Järkyttynyt. Ari Vatasen tietämättömyys ilmastonmuutoksesta järkytti Pasi Toiviaista.

Pasi Toiviainen lyttää ralli-Vatasen ilmastopuheet

25.5.2009 9.20

Noora Jussila

Vihreiden eurovaaliehdokas, tiedetoimittaja Pasi Toiviainen on tyrmistynyt kokoomuksen eurovaaliehdokkaan, ralliautoilija Ari Vatasen ilmastolausunnoista.

Vatanen sanoi Mtv3:n verkkosivuilla toissaviikolla käydyssä vaaliväittelyssä, että vihreät haluavat museoida ilmaston.

”Poliitikkojen kevyenpuoleiset kommentit mielellään unohdetaan nopeasti, mutta Vatasen väittämiä ei voi sivuuttaa ilman kritiikkiä. Ihmiskunnalla ei kerta kaikkiaan ole enää varaa valita päättäjiksi ainuttakaan ilmastokriisiä vähättelevää europarlamentaarikkoa”, Toiviainen sanoo.

Toiviaisen mukaan ilmastokysymys on ratkaistava nyt valittavan parlamentin kaudella, tai on liian myöhäistä.

Vatanen kritisoi hallitusten välistä ilmastopaneelia IPCC:tä siitä, ettei se puhu ilmaston historiasta.

"Lämpötila on muuttunut aina ja tulee aina muuttumaan. Näitä syklejä on ollut noin kuusisataa viimeisen miljoonan vuoden aikana. Olivatko ne autojen ja teollisuuden aiheuttamia? Ilmaston historiasta IPCC ei puhu, koska se vesittäisi heidän tietokonemalleihin perustuvan 'ilmastotieteen', Vatanen kirjoittaa Mtv3:n verkkosivuilla.

Toiviainen huomauttaa, että IPCC:n tuoreimmassa arviointiraportissa ilmaston historiaa käsittelevä luku on yli 60-sivuinen ja aihetta käsitellään myös raportin muissa osissa.

”Tähän mennessä ilman hiilidioksidipitoisuus on ihmisen toimesta hyvin lyhyessä ajassa noussut jo korkeimmilleen ainakin miljoonaan ja todennäköisesti jopa 20 miljoonaan vuoteen. Seurauksien voi olettaa olevan samaa mittakaavaa, ja tähän myös tutkimukset viittaavat", Toiviainen sanoo.

eurovaalit 




Viite