Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pekka Haavisto: Valiokuntien johtajat valittava täysistunnossa

13.6.2012 12.44

Lasse Leipola

Vihreän eduskuntaryhmän mielestä valiokuntien puheenjohtajien valinnan voisi siirtää eduskunnan täysistunnon tehtäväksi. Nykyisin puheenjohtajat valitaan valiokunnissa.

”Jos valiokuntien puheenjohtajien valinta tapahtuisi eduskunnan täysistunnossa suljettuna lippuäänestyksenä samaan tapaan kuin puhemiehen ja varapuhemiesten vaali, eduskuntaryhmät kiinnittäisivät nykyistä enemmän huomiota ehdokasasetteluun. Jokaisen valiokunnan puheenjohtajan luottamus tulisi myös täysistunnossa mitatuksi”, vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Haavisto kirjoittaa vihreiden sivuilla.

Haavisto muistuttaa, että Jussi Halla-aho on saanut lainvoimaisen tuomion aiheesta, joka liittyy olennaisesti hallintovaliokunnan käsittelemiin asioihin – muun muassa ihmisoikeuskysymyksiin ja maahanmuuttoon.

”Eduskunnassa on vuosikymmenten traditio siitä, että jokainen ryhmä nimeää itse omat edustajansa valiokuntiin ja niiden puheenjohtajiksi. Näihin valintoihin ei yleensä millään tavalla puututa. Perussuomalaisten olisi kuitenkin paikallaan itse pohtia Halla-ahon asemaa syntyneessä tilanteessa.”

Haavisto itse istuu ulkoasiainvaliokunnassa ja puolustusvaliokunnassa, joissa on molemmissa perussuomalainen puheenjohtaja.

”Minulla ei ole tältä eduskuntakaudelta edes kokemusta muista kuin perussuomalaisista valiokuntapuheenjohtajista, ja hyvin on tultu toimeen.”


Lisää aiheesta:



Viite