Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Google Insights

Google Insights -kuvakaappaus.
Klikkaa suuremmaksi. Ylemmässä taulukossa näkyy puolueiden ja alemmassa puheenjohtajien suosion kehitys Google-hauissa.Google Insights

Klikkaa suuremmaksi. Ylemmässä taulukossa näkyy puolueiden ja alemmassa puheenjohtajien suosion kehitys Google-hauissa.

Persut ja Urpilainen menestyvät Google-hauissa

25.3.2011 10.12

Lasse Leipola

Perussuomalaiset ovat suosituin puolue Google-hauissa. Puolue on ollut tammi-helmikuun vaihteesta lähtien kolmen perinteisesti suuren puolueen ja vihreiden edellä.

Perussuomalaiset menestyvät myös puheenjohtajien välisessä vertailussa. Sdp:n Jutta Urpilainen on kuitenkin viime viikolla järjestetyn Ylen Suuren vaalitentin jälkeen noussut selväksi kakkoseksi.

Suomen Googlen toimialajohtaja Ari Ojansivu kertoi tänään perjantaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että puolueiden ja ehdokkaiden kampanjat ovat hakukoneiden näkökulmasta myöhässä.

”Poliittinen kampanjointi ajoittuu hirveän lähelle vaaleja”, Ojansivu sanoi.

Esimerkiksi vuoden 2007 eduskuntavaaleissa kokoomuksen Sauli Niinistö ohitti juuri vaalien alla keskustan Matti Vanhasen, mutta Vanhasesta, joka oli ollut koko alkuvuoden edellä, tuli pääministeri. Samoin vuoden 2009 eurovaalien alla Ukko Metsola (kok) ohitti massiivisella kampanjallaan Mitro Repon (sd) juuri ennen vaaleja. Valituksi tuli kuitenkin Repo, joka oli ollut pinnalla pidempään.

Ojansivun mukaan varsinaista vaalitulosta ei voi lähteä ennustamaan.

”Vaalikone on selvästi puolueita suositumpi hakusana, ja siitä voi tietysti vetää sellaisen johtopäätöksen, että äänestyspäätökset on vielä tekemättä”, Ojansivu sanoo.

eduskuntavaalit 




Viite