Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Poimintoja pamfletista

10.6.2010 13.18

Noora Jussila

”Kun hiilestä tehdään markkinoilla vaihdettava hyödyke, siitä tulee abstraktio, joka on irrotettu teknologian valinnoista, ilmakehän kemiasta, ihmisten välisen eriarvoisuuden kysymyksistä ja historiasta. Hiilikauppa ohjaa huomion pois ilmastonmuutoksen yhteiskunnallisista syistä ja seurauksista ja siten pitkittää ongelmien ratkaisua.”

Larry Lohmann, tutkija

”Päästömääriä on elintärkeää alkaa laskea myös kulutuksen mukaan. Näin siksi, että alueelliselta pohjalta tapahtuva laskeminen tarjoaa korkean kulutustason maille virallisen väylän siirtää saastuttamistaan muihin maihin.”

Ville-Veikko Hirvelä, aktivisti

”Kun reaalitaloudessa on ohitettu korkean talouskasvun rajat, tarjoaa päästökauppa erinomaisen uuden mahdollisuuden keinotteluun. -- Päästöoikeuksia on myönnetty niin avokätisesti, että päästöjen määrä jopa kasvoi ennen talouskriisiä.”

Paavo Arhinmäki, vasemmistoliiton kansanedustaja

”Maailmanpankki ei ole nykyisellään järin uskottava ilmastotoimia, eivätkä (ilmastorahan) vastaanottajien toiveet paina paljonkaan sen päätöksenteossa. Köyhillä mailla on oikeus osallistua ilmastorahoituksesta päättämiseen. Siksi Suomen tulee ajaa ilmastorahoituksen kanavointia ennen kaikkea YK:n alaisen, köyhien maiden johtaman rahaston kautta.”

Esa Salminen, Kepan tiedottaja

ilmastonmuutos 




Viite