Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emilia Pippola

Emilia Pippola
Kysymisen arvoista. Paloma Hannonen ei halua "vatipäiden" valloittavan julkista keskustelua.Emilia Pippola

Kysymisen arvoista. Paloma Hannonen ei halua "vatipäiden" valloittavan julkista keskustelua.

Politikan päätoimittaja kutsuu Paloma Hannosta "rasismiuskovaiseksi"

6.7.2011 11.35

Saija Räsänen

Politika-lehden päätoimittaja Dennis Mitzner ihmettelee verkkolehtensä tuoreessa pääkirjoituksessa, miksi vihreiden nuorten ja opiskelijoiden puheenjohtaja Paloma Hannonen vaati toukokuussa Suomen kultaa voittaneelta jääkiekkomaajoukkueelta kantaa rasismiin.

Hannonen laati toukokuussa nettiadressin, jossa hän toivoi maajoukkueen irtisanoutuvan rasismista. Adressin innoittamana jääkiekkoliitto ja maajoukkue irtisanoutuivat tiedotteessaan "kaikenlaisesta rasismista ja vihamielisyydestä ulkomaalaisia kohtaan".

Nyt Mitzner kutsuu pääkirjoituksessaan Hannosta "rasismiuskovaiseksi" ja kritisoi hänen yleistäneen jääkiekkohumun aikaisia ikäviä henkilökohtaisia kokemuksiaan liian laajasti.

"Voidaankin kysyä, onko myönteisten (urheilu)saavutusten tuoma julkisuus nykyään oikeutettua vain, jos samalla alistutaan vihervasemmistolaisen suvaitsevaiston hyväksymien mielipiteiden kahleisiin", Mitzner kirjoittaa.

Hannosen mielestä maajoukkueen kantaa kannatti kysyä, koska urheilijat ja muut julkisuuden henkilöt ovat kautta aikojen toimineet esikuvina ja pyytäneet ihmisiä milloin käyttämään pyöräilykypärää, milloin välttämään huumeita.

"On totta, että en hyväksy rasismia ja se on Mitznerin mainitsema ´oma näkemykseni´, mutta reaktioista päätellen se on myös maajoukkueen ja jääkiekkoliiton näkemys", Hannonen vastaa.

Hannonen myöntää, että adressin keräämä julkisuus auttoi saamaan kommentin joukkueen kapteenilta Mikko Koivulta. Adressiin Hannonen kertoo turvautuneensa, koska hänellä ei ollut käytössään tarvittavia puhelinnumeroita.

"On myös tärkeää, että me, jotka emme hyväksy rasismia missään muodossa emme ole hiljaa ja anna vatipäiden valloittaa lehtien keskustelupalstoja ja julkista keskustelua", Hannonen sanoo.

Kaiken kaikkiaan Hannonen kertoo saaneensa kirjeestä ja sen aiheuttamasta keskustelusta enemmän positiivista kuin negatiivista palautetta.

rasismi 
Viite