Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Turvaa työntekijälle! SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly kehui syntymässä olevaa raamisopimusta torstaina.

Turvaa työntekijälle! SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly kehui syntymässä olevaa raamisopimusta torstaina.

Raamisopimuksen kohtalon hetket: "Suomalaisen mallin voimannäyttö"

24.11.2011 13.14

Jukka Vahti

Työmarkkinakeskusjärjestöjen lokakuussa solmiman niin sanotun raamisopimuksen kohtalon pitäisi ratketa tänään, jos järjestöjen aiemmin sopimassa aikataulussa halutaan pysyä.

Työmarkkinakeskusjärjestöjen on tarkoitus arvioida huomenna perjantaina, ovatko ammattiliitot riittävän kattavasti mukana, jotta raamisopimus toteutuu.

Torstaina illansuussa avoinna olivat vielä auto- ja kuljetusalan ja ahtaajien työehtosopimukset.

Aiemmin torstaina raamisopimuksen mukaiseen neuvottelutulokseen pääsivät kaupan ala, sosiaali- ja terveysalan koulutettuja edustava Tehy, elintarviketeollisuus, paperiteollisuus sekä Teollisuusalojen ammattiliiton Teamin kaksitoista sopimusalaa.

Työntekijäkeskusjärjestö SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn mielestä työmarkkinoiden raamisopimus olisi työn ja suomalaisen palkansaajan voitto. Hänen mukaansa sitä voidaan pitää myös suomalaisen työmarkkinamallin voimannäyttönä.

Lylyn mukaan riittävän kattavuuden saavassa raamisopimuksessa on kolme tärkeää asiaa: työllisyys, työllisyys ja työllisyys. Palkansaajille ostovoiman myönteinen kehitys on erityisen tärkeää.

"Kotimaisin työmarkkinavälinein vastataan ulkoisiin myllerryksiin ja tehdään ihmisille ennustettavuutta elämään", Lyly sanoi SAK:n tiedotteessa.

Lylyn mukaan raamisopimuksella viedään eteenpäin sellaisia työelämän uudistuksia, joita ei liittokierroksella samassa laajuudessa pystyttäisi tekemään. Lisäksi keskitetyllä sopimisella saadaan hänen mukaansa vahvistettua koko ammattiyhdistysliikkeen vaikutusvaltaa yhteiskunnan kehittämisessä ja työlainsäädännössä.

Vihreä Lanka analysoi marraskuun alussa raamisopumuksen merkitystä työnantajia edustavalle Elinkeinoelämän keskusliitolle. Lue reportaasi täältä tai alla olevan linkin kautta.

Juttua on päivitetty klo 16.26.


Lisää aiheesta:



Viite