Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Reittiopas

Reittioppaan ilmastolaskuri.
Steissiltä Suokkiin. Reittiopas kertoo myös Suomenlinnan lautan päästöt. Vertailu autoon ja pyörään tosin hieman ontuu, kun molemmat kuitenkin menevät pyörällä.Reittiopas

Steissiltä Suokkiin. Reittiopas kertoo myös Suomenlinnan lautan päästöt. Vertailu autoon ja pyörään tosin hieman ontuu, kun molemmat kuitenkin menevät pyörällä.

Reittioppaasta tuli ilmastolaskuri: puoli kiloa päästöjä vai pari palaa suklaata?

19.5.2010 9.25

Lasse Leipola

Pääkaupunkiseudun julkisen liikenteen aikatauluhaku Reittiopas on saanut kylkeensä ilmastolaskurin.

Jokaisen matkahaun yhteydessä näytetään, kuinka monta grammaa päästöjä matka aiheuttaa. Vertailun vuoksi kerrotaan myös, kuinka paljon vastaava matka rasittaa ilmastoa, jos se taitetaan autolla.

Esimerkiksi matka Olympiaterminaalista Olympiastadionille aiheuttaa linjan 10 ratikalla 70 gramman päästöt, kun henkilöauto päästelee samalla matkalla 770 grammaa hiilidioksidia.

Pyöräilijä puolestaan ajaa täysin päästöittä ja kuluttaa matkalla 110 kaloria eli noin kaksi palaa suklaata. Kävelijän energiankulutus on kaksinkertainen pyöräilijään verrattuna.

Suklaalaskuri liitetään myöhemmin kesällä osaksi Kevyen liikenteen reittiopasta, jolloin jokaisen haetun pyörämatkan yhteydessä näkyy kulutetun suklaan määrä.

ilmastonmuutos  liikenne 




Viite