Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Reuters: Ilmastonmuutoksesta ei ole iloa edes pohjoisessa

23.8.2010 15.05

Saija Räsänen

Venäjän tämän kesän helleaalto on todistanut, etteivät pohjoiset maat hyödy ilmastonmuutoksen aiheuttamasta lämpötilan noususta, kirjoittaa Reuters.

Tähän saakka Kanadan, Pohjoismaiden ja Venäjän on uskottu kuuluvan niihin harvoihin maihin, jotka voittavat ilmaston lämmetessä. Ilmaston lämpenemisen on uumoiltu pidentävän satokausia, vähentävän talven pakkaskuolemia ja alentavan talven sähkölaskuja.

Tänä kesänä Venäjän helleaalto kuitenkin tuplasi Moskovan kuolinluvut ja tuhosi neljänneksen maan viljasadosta.

"Tämän perusteella pitäisi ymmärtää laajemmin, että ilmastonmuutos tuo mukanaan monia katastrofeja", sanoo Yhdysvaltain kansallisen ilmastontutkimuskeskuksen johtaja Kevin Trenberth Reutersille.

Presidentti Vladimir Putin on aiemmin puhunut ilmastonmuutoksen hyvistä puolista. Vuonna 2002 presidentti vitsaili, että leudomman sään takia venäläisten ei enää tarvitsisi ostaa tulevaisuudessa yhtä paljon turkistakkeja kuin ennen.

Teollisuustuotannon supistumisen vuoksi Venäjä saavuttaa Kioton sopimuksen vuodelle 2012 asetetut tavoitteet, mutta maa ei suunnittele vuoteen 2020 ulottuvia päästövähennyksiä kansainvälisistä vaatimuksista huolimatta.

ilmastonmuutos 




Viite