Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Reuters: Suomi jäämässä ilman paikkaa uudessa ilmastorahastossa

29.3.2012 14.10

Lasse Leipola

Suomi ei ole saamassa omaa edustajaansa YK:n vihreään ilmastorahastoon, jonka perustamisesta päätettiin viime joulukuun ilmastokokouksessa Etelä-Afrikan Durbanissa.

Uutistoimisto Reuters on saanut haltuunsa luonnoksen, jonka mukaan EU:n seitsemän paikkaa jakautuisivat siten, että Saksa, Ranska ja Britannia saisivat talouden kannalta suurimpina maina omat paikkansa.

Toiset kolme paikkaa jaettaisiin siten, että kustakin vuorottelisi kolme maata: Espanja, Italia ja Belgia kierrättäisivät yhtä, Puola, Unkari ja Tsekki toista ja Ruotsi, Tanska ja Hollanti kolmatta. Viimeinen, eli seitsemäs paikka jäisi EU-komission ja Sveitsin yhteiskäyttöön.

Suomen lisäksi vaille omaa paikkaansa jäisivät täten muun muassa Itävalta, Kreikka ja Portugali. EU:n on määrä antaa esityksensä tämän kuun loppuun mennessä.

Ilmastorahaston tavoitteena on kanavoida vuosittain 100 miljardia dollaria kehitysmaiden ilmastotyöhön. Sen johtokuntaan on varattu yhteensä 12 vakituista paikka teollisuusmaille ja 12 paikka kehitysmaille.

ilmastorahasto 




Viite