Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Reilu Pirkka. Myös Pirkka-jogurttia saa reiluna. SXC

Reilu Pirkka. Myös Pirkka-jogurttia saa reiluna.

Ruokakesko palkittiin reilusta kaupasta

17.12.2008 11.04

Vihreä Lanka

Reilun kaupan edistämisyhdistys on palkinnut Ruokakeskon vuoden 2008 Reilun kaupan palkinnolla. Ruokakesko on vuoden aikana kaksinkertaistanut liikkeissään myytävien reilujen tuotteiden lukumäärän.

”Laajan valikoiman ansiosta kuluttajan on helppo löytää Reilun kaupan tuotteet ja tehdä ostoksia vastuullisesti. Ruokakesko on ottanut Reilun kaupan tuotteiden myynnin edistämisen laajasti osaksi liiketoimintaansa”, Reilun kaupan toiminnanjohtaja Tuulia Syvänen kiittelee.

Ruokakeskon valikoimissa on jo yli 120 Reilun kaupan tuotetta, joista 16 kuuluu yhtiön omaan Pirkka-tuotesarjaan.

”Hyvä esimerkki ovat Reilun kaupan sertifiointimerkillä varustetut Pirkka jogurtit, joissa Reilun kaupan raaka-aine yhdistyy suomalaiseen työhön ja suomalaisiin raaka-aineisiin”, Syvänen sanoo.

Reilun kaupan edistämisyhdistyksen mukaan K-ruokakauppojen myymistä Reilun kaupan tuotteista hyötyi viime vuonna 94 000 perheviljelijää ja työntekijää 27 kehitysmaassa. Tänä vuonna määrät nousevat entistä suuremmiksi.

Reilun kaupan edistämisyhdistys jakoi samalla kolme kunniamainintaa. Korkeasaaren kahviloita kiiteltiin Reilun kaupan tuotteiden käytöstä. Eläintarhassa on myös harkittu Reilun kaupan tuotteiden käyttämistä eläinten ruokinnassa.

Kirkon Ulkomaanavun Ulf Särs ja Suomen Lähetysseuran Seppo Kalliokoski saivat kunniamaininnat pitkästä työstään kehitysmaaliikkeessä. Heidän todettiin myös osallistuneen aktiivisesti Reilua kauppaa sekä kauppa- ja kehityspoliittisia kysymyksiä koskevaan keskusteluun.




Viite