Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Samaan aikaan toisaalla

21.6.2012 13.21

Vihreä Lanka

Miltä näyttää maassa, jossa käydään sisällissotaa? Syyriassa on verta ja kärsimystä, aseita ja ampumahaavoja, ruumiita ja raunioita. On pakolaisperheitä, kidutusjälkiä iholla ja kuolemanpelkoa mielissä. Mutta on myös sydänsuruja, tulevaisuudentoiveita ja ihan tavallista arkea.

Syyrian sisällissota koskettaa koko yli 20-miljoonaista kansaa muun muassa sähkökatkojen ja muiden sanktioiden sekä elintarvikkeiden hinnan nousun kautta. Monien elämään konflikti vaikuttaa kirjaimellisesti: eri arvioiden mukaan sota on vaatinut jo toistakymmentä tuhatta kuolonuhria ja ajanut satoja tuhansia syyrialaisia pakolaisiksi maan sisällä tai naapurimaihin.

Toisaalta samaan aikaan suuri osa kansasta yrittää vielä elää tavallista elämää: tehdä töitä ja jopa aloittaa uusia bisneksiä, katsoa televisiosta viihdeohjelmia, tavata tuttuja lauantain iltapäiväpiknikillä ja viedä perhe jäätelölle. Valokuvaaja ja toimittaja Mirva Helenius kävi Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa tarkastelemassa vanhan kaupungin rauhaa.




Viite