Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

WFP

Ruoka-apua Kongossa.
Ruoka-apua. YK:n alainen Maailman ruokaohjelma jakaa ruokaa Kongossa. WFP

Ruoka-apua. YK:n alainen Maailman ruokaohjelma jakaa ruokaa Kongossa.

Siirtolaispolitiikka tiputti Suomen kehitysyhteistyölistan kärjestä

5.12.2008 12.29

Vihreä Lanka

Kehnosti hoidettu siirtolaispolitiikka rasittaa Suomen sijoitusta kansainvälisessä kehitysyhteistyöindeksissä. Riippumaton ajatushautomo Centre for Global Development  on julkaissut päivitetyn listan, jossa vertaillaan 22 rahoittajamaan kehitysyhteistyötä eri kriteereillä.

Kokonaistilastossa Suomi päätyi jaetulle seitsemännelle sijalle. Parhaiten pärjäsivät Hollanti, Ruotsi ja Norja. Hännille jäivät Japani ja Etelä-Korea.

Heikoiten Suomi pärjäsi siirtolaisuudessa, jossa maat pisteytetään sen mukaan, kuinka helppoa köyhistä maista on kyseiseen maahan muuttaa, kuinka helppoa on löytää työtä ja koulutusta, lähettää rahaa sekä mahdollisesti palata kotimaahan uusien taitojen ja pääoman kanssa.

Suomi sai siirtolaisuudesta ainoastaan 3,2 pistettä, kun koko joukon keskiarvo oli viisi. Parhaita pärjäsivät Itävalta, Ruotsi ja Irlanti.

Siirtolaisuuden lisäksi vertailussa arvioitiin maiden kehitysyhteistyötä suoran avun, kaupan, ympäristön, turvallisuuden ja teknologian kannalta. Ympäristöindikaattorilla Suomi oli ryhmän paras.




Viite