Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kyseenalainen kunnia. Ministeri Sirkka-Liisa Anttila sai palkinnon "ministerin tehtävässä osoitetusta ylenkatseesta eläinsuojelukysymyksiä kohtaan".

Kyseenalainen kunnia. Ministeri Sirkka-Liisa Anttila sai palkinnon "ministerin tehtävässä osoitetusta ylenkatseesta eläinsuojelukysymyksiä kohtaan".

Sirkka-Liisa Anttilalle eläinsuojelun anti-palkinto

6.10.2009 12.26

Noora Jussila

Eläinsuojeluliitto Animalia on myöntänyt tämän vuoden Anti Animalia -palkinnon maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle (kesk). Anttila saa Anti Animalian "ministerin tehtävässä osoitetusta ylenkatseesta eläinsuojelukysymyksiä kohtaan".

"Sirkka-Liisa Anttila on toistuvasti kiistänyt julkisuuteen tulleiden eläinsuojelullisten ongelmien olemassaolon Suomessa", todetaan Animalian perusteluissa.

Animalian mukaan Anttila on saanut kyseenalaista julkisuutta esimerkiksi teurassikojen puutteellista tainnutusta sekä saimaannorpan puutteellista suojelua käsittelevissä uutisissa.

Animalian mielestä Anttila on myös suhtautunut nihkeästi eläinsuojelullisten hankkeiden edistämiseen samaan aikaan, kun rahaa eläinkunnan tuotteiden kulutuksen lisäämiseen on myönnetty avokätisesti.

"Esimerkiksi eläinkokeita korvaavalle kansalliselle vaihtoehtomenetelmäkeskukselle ei ole tahtonut löytyä rahoitusta ministeriön budjetista, vaikka eläinkokeiden vähentäminen on jo toiseen kertaan kirjattu hallitusohjelmaan", tiedotteessa sanotaan.

"Sen sijaan tämän vuoden aikana käynnistyy laaja porsaanlihatuotteiden brändäys- ja menekinedistämisohjelma "Päivän possu" -verkkosivuineen. Maa- ja metsätalousministeriö on myöntänyt hankkeeseen 257 000 euroa."

Ministeri Sirkka-Liisa Anttila ei halunnut kommentoida palkintoa.

Pro Animalian saa Suomen eläinlääkäriliiton puheenjohtaja Sanna Hellström kannanotostaan turkistarhauksen lakkauttamiseksi Suomessa.

Hellstöm sanoi suuskuussa Uutispäivä Demarin haastattelussa, että hänen mielestään turkistarhauksesta voidaan luopua.

 




Viite