Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Syke ja Ilmatieteenlaitos yhteen? Ministeri tyrmää ehdotuksen

20.9.2012 12.07

Lasse Leipola

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas) ei kannata Ilmatieteen laitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen yhdistämistä.

”Valtion tutkimuslaitosten organisoinnille on varmasti tarve, mutta en ryhtyisi rikkomaan toimivaa kokonaisuutta, joka palvelee viranomaisten lisäksi elinkeinoelämää ja kansalaisia. Ilmatieteen laitoksen toiminta on kaikilla mittareilla valtion toimintojen parasta laatua ja maailmanlaajuisestikin huipputasoa”, Kyllönen toteaa tiedotteessaan.

Hän muistuttaa, että Ilmatieteen laitoksen palvelut kohdistuvat pääasiassa turvallisuudesta vastaaville hallinnonaloille eli liikenteeseen, sisäiseen turvallisuuteen ja maanpuolustukseen.

”Laitoksen sääpalvelut ovat ehdottoman tärkeitä erityisesti liikenneturvallisuuden ylläpitämiseksi, ne ovat oleellinen osa liikenneväylien kunnossapitoa sekä lentoliikenteen ja lentokenttien toimintaa.

Tutkimuslaitosten yhdistämistä ehdotetaan tänään torstaina julkistetussa valtioneuvoston Tutkimus- ja innovaationeuvoston selvityksessä, joka käsittelee valtion tutkimuslaitoskentän uudistamista.

Ylen mukaan samaisessa selvityksessä esitetään muun muassa maa- ja elintarviketalouteen liittyvien laitosten kokoamista Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus- ja kehittämiskeskukseksi.

Selvitys suosittelee myös VTT Teknologian tutkimuskeskuksen, Geologian tutkimuskeskuksen ja Mittatekniikan keskuksen yhdistämistä sekä Kuluttajatutkimuskeskuksen ja Oikeuspoliittisen tutkimuskeskuksen yhdistämistä Helsingin yliopistoon.

tiede 




Viite