Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Robert Serén.
Tasa-arvoa! Tietotekniikan liiton toiminnanjohtaja Robert Serén haluaa sähköiset palvelut kaikille.

Tasa-arvoa! Tietotekniikan liiton toiminnanjohtaja Robert Serén haluaa sähköiset palvelut kaikille.

Tietotekniikka voi syventää syrjäytymistä

27.2.2009 11.45

Jussi Karmala

Tietotekniikan hyödyntäminen, ongelmat ja säännöt ovat yhä enemmän nousseet poliittiseen keskusteluun. Erityisen paljon tietotekniikan kysymyksiä on pitänyt politiikassa esillä vihreiden kansanedustaja Jyrki Kasvi.

Hän sai tänään perjantaina Tietotekniikan liiton vuoden 2008 Tietotekniikkavaikuttaja-palkinnon. Viimeksi palkinto on myönnetty poliitikolle vuonna 1995, jolloin sen sai kokoomuksen Olli-Pekka Heinonen.

Liiton toiminnanjohtaja Robert Serén listasi kolme suurinta yhteiskunnallista it-haastetta tulevaisuudessa:

1. Tietotekniikan tasa-arvo taattava

Osa suomalaisista uhkaa syrjäytyä tietotekniikan kehityksestä. Perustaitoja puuttuu edelleen sekä vanhoilta että nuorilta. Jos tarvittavia tietotekniikan taitoja ei opeteta koko kansalle, voi syntyä tietotekninen luokkayhteiskunta.

2. Sähköiset palvelut kaikille

Kuntien ja valtion on huolehdittava siitä, että sähköisiä palveluita on riittävästi. Niiden pitää olla helppokäyttöisiä ja saatavilla niillekin, joilla ei ole omaa tietokonetta. Parhaimmillaan sähköisyys voi kehittää ja tehostaa palveluja. Sähköisten palvelujen takaaminen vaatii yhteistyötä yli puoluerajojen.

3. Tietoturvaan selkeät pelisäännöt

Verkkorikoksista puhutaan paljon. Tämä voi pelottaa ihmisiä ja vaikeuttaa tietotekniikan hyödyntämistä. Internetin ja tietotekniikan turvallisuutta ja mukavuustasoa on syytä nostaa. Poliittisesti se tarkoittaa, että tietoturva-asioihin tarvitaan selkeät pelisäännöt.


Lisää aiheesta:



Viite