Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Leena Hernesniemi / Wikimedia Commons

Tuija Brax hakee Helsingin sivistys- ja henkilöstötoimen apulais-kaupunginjohtajaksi.Leena Hernesniemi / Wikimedia Commons

Tuija Brax hakee Helsingin sivistys- ja henkilöstötoimen apulais-kaupunginjohtajaksi.

Tuija Brax hakee Helsingin johtoon

15.2.2012 21.12

Juha Honkonen

Vihreiden kansanedustaja Tuija Brax pyrkii Helsingin sivistys- ja henkilöstötoimen apulaiskaupunginjohtajaksi. Hän ilmoitti asiasta vihreiden eduskuntaryhmälle tiistaina, ja asia oli vihreiden valtuustoryhmän käsiteltävänä keskiviikkona.

Paikka tuli auki, kun Tuula Haatainen (sd) valittiin Kuntaliiton varatoimitusjohtajaksi. Hän aloittaa uudessa työssään maaliskuussa.

Apulaiskaupunginjohtajan valinnasta on tulossa Braxin ja Päivi Lipposen (sd) välinen kilpailu. Paikka on ollut korvamerkitty toiseksi suurimmalle ryhmälle. Helsingin voimasuhteet muuttuivat viime kuntavaaleissa, kun vihreät nousi sosiaalidemokraattien ohi.

"Haen tehtävää myös siksi, että vihreän ehdokkaan asettaminen on demokratian toteutumisen näkökulmasta oikein", Brax sanoo.

Brax perustelee hakuaan kuitenkin ennen kaikkea sillä, että hän on koko poliittisen toimintansa aikana ja kaikissa vaaleissa korostanut koulutusta avaimena hyvinvointiin, oikeudenmukaisuuteen ja syrjäytymisen ehkäisemiseen.

"Minulla on yli neljän vuoden ministeriyden lisäksi johtajakokemusta myös puolueen ja eduskuntaryhmän johtamisesta. Viidennen kauden kansanedustajana ja kahden eri valiokunnan puheenjohtajana kokemukseni valtakunnan tasolta edesauttaisi sekin tehtävän hoitoa. Helsingin kunnallispolitiikassa olen ollut 1990-luvun alusta asti ja palvellut kuntalaisia kaupunginhallituksen jäsenenä, valtuuston varapuheenjohtajana ja vihreiden ryhmän johtajana."

Brax on koulutukseltaan juristi.

Ratkaisevassa roolissa valtuuston äänestyksessä tulee olemaan suurin ryhmä kokoomus. Valinta tehdään huhtikuussa.

Brax  apulaiskaupunginjohtaja 




Viite