Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emilia Pippola

Anni Sinnemäki.
Mukaan vaan. Työministeri Anni Sinnemäki on tyytyväinen, että nuorisojärjestöt haluavat osallistua kesksuteluun nuorisotyöttömyydestä.Emilia Pippola

Mukaan vaan. Työministeri Anni Sinnemäki on tyytyväinen, että nuorisojärjestöt haluavat osallistua kesksuteluun nuorisotyöttömyydestä.

Työministeri raottaa ovea nuorisojärjestöille

3.2.2010 13.10

Lasse Leipola

Työministeri Anni Sinnemäki (vihr) on tyytyväinen poliittisten nuorisojärjestöjen aktivoitumiseen nuorisotyöttömyyden ratkaisemisessa. Järjestöt antoivat tänään yhteisen julkilausuman, jossa ehdotetaan niin sanottuja nelikantaneuvotteluja.

”Nuorisojärjestöillä on paljon tuntemusta ja tietämystä nuorten työttömyyteen liittyen. Pidän niiden ehdottamia neuvotteluja ihan mahdollisina”, Sinnemäki sanoo.

Nuorisojärjestöt ehdottivat, että hallitus, työmarkkinajärjestöt ja nuorisojärjestöt pohtisivat yhdessä nuorten koulutus- ja työelämäkysymyksiä. Lausuman allekirjoittivat kolmen suuren puolueen sekä vihreiden, kristillisten ja rkp:n nuorisojärjestöjen edustajat.

Sinnemäki muistuttaa, että nuorten työllisyyttä pohditaan jo eri tahoilla. Hän uskoo, että nuorisotyöttömyyteen puuttumalla voidaan myös pidentää työuria.

”Jos työura alkaa ongelmallisesti, se kasvattaa riskiä, että työura jää lyhyeksi tai katkonaiseksi, mikä ei ole kansantalouden kannalta hyvä asia”, Sinnemäki sanoo.

Hän myöntää, ettei eläketyöryhmiltä saatu odotettuja tuloksia.

”Olisi voinut toivoa, että Rantalan ryhmästä olisi tullut yhteiset näkemykset. Ahtelan ryhmältä kuitenkin tuli paljon ehdotuksia, joiden avulla asiaa voidaan pohtia eteenpäin”, Sinnemäki sanoo.

Hänen mielestään työttömien terveydenhuolto on tärkeää.

”Esimerkiksi depressiosairauksien takia jäädään usein työkyvyttömyyseläkkeelle”, Sinnemäki muistuttaa.

nuoret  työllisyys 


Lisää aiheesta:Viite