Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston kanslia

Kiireinen. Työministeri Anni Sinnemäellä on kesällä vain muutama lomapäivä. Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston kanslia

Kiireinen. Työministeri Anni Sinnemäellä on kesällä vain muutama lomapäivä.

Työministeri Anni Sinnemäki toivoo kesältä yllätyksiä

1.7.2009 14.40

Noora Jussila

Vihreiden puheenjohtajalla ja tuoreella työministerillä Anni Sinnemäellä ei kesällä ole kuin satunnaisia lomapäiviä. Kovin suuria kesäsuunnitelmia hänellä ei ole.

"On helpompi antaa haastatteluja työvoimapalveluista, kun niille on enemmän suunnitelmia kuin kesälle", Sinnemäki nauraa.

Sinnemäki on jo ehtinyt käydä Suomenlinnassa ja Uunisaaressa virkistäytymässä. Ensi viikonloppuna hän lähtee ystäviensä veneelle. Viimeksi vene on ollut Saimaalla, mutta vielä ei ole selvää mistä Sinnemäki nousee veneen kyytiin.

Heinäkuun puolivälissä Sinnemäellä on viisi peräkkäistä päivää vapaata ja silloin hän saattaa lähteä käymään vaikka Virossa.

"Hirveän suuria suunnitelmia en ole tehnyt. Minulle rauhallinen oleminen on se keskeisin juttu kesällä." 

Elokuisilla Juhlaviikoilla Sinnemäki aikoo käydä Huvilateltassa katsomassa Scandinavian Music Groupia ja Maija Vilkkumaata.

Sinnemäki aikoo myös käydä mökillään Iitissä. Siellä hän myös mahdollisesti viettää heinäkuussa 36-vuotissyntymäpäiviään.

"Syntymäpäivänäni saa poimittua yleensä mustikoita kakkuun ja hyvässä lykyssä metsämansikoitakin. Vaikka olen jo aika vanha niin vietän kuitenkin vielä syntymäpäivää."

Marjojen lisäksi Sinnemäki herkuttelee kesällä kauden vihanneksilla ja kanttarelleilla.

Kesältä tuore työministeri toivoisi yllätyksen.

"Toivoisin että tapahtuu jotain yllättävää tai kävisin jossain missä en ole vielä ollut. Olen helposti sellainen, että asiat menevät uomiinsa ja teen aina samoja juttuja. En vielä tiedä mitä se olisi, mutta ehkä se olisi jotain joka tulisi vastaan yllättäen."

Vihreä Lanka haastatteli Anni Sinnemäkeä 15. toukokuuta numerossaan ennen kuin hänet oli valittu vihreiden puheenjohtajaksi. Lue toimittaja Riikka Lamminmäen juttu Maitohammas täältä.

Vihreä Lanka utelee kesän ajan kuulumisia kiinnostavilta henkilöiltä.




Viite