Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

WWF / Claus Christensen

Ennen... WWF / Claus Christensen

Ennen...

Valot sammuvat ympäri Suomea maaliskuussa

10.12.2008 10.03

Vihreä Lanka

Yli kymmenen suomalaiskaupunkia sekä liuta pienempiä paikkakuntia, yrityksiä ja järjestöjä ovat päättäneet lähteä mukaan maaliskuussa järjestettävään kansainväliseen ilmastotapahtumaan.

Earth Hour 2009 -tapahtuman järjestää Suomessa WWF ja sen suojelijana toimii presidentti Tarja Halonen.

Tapahtuman tavoitteena on saada yli miljardi ihmistä sammuttamaan valot tunnin ajaksi maaliskuun viimeisenä lauantaina 28.3. kello 20.3–21.30.

Earth Hour järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2007, jolloin Australian Sydneyn asukkaat sammuttivat valonsa.

Tapahtuma on kasvanut nopeasti, ja ensi vuoden tapahtumaan on jo ilmoittautunut lukuisia suurkaupunkeja. Kaupungeissa pimennetään julkisia rakennuksia ja niiden julkisivuja.

Kansainvälisesti tunnettuja, valonsa sammuttavia rakennuksia ovat muun muassa maailman korkein torni The Burj Dubai ja Moskovan Federation Tower. Myös eteläisen pallonpuoliskon korkein rakennus, Aucklandin Sky Tower, sekä Sydneyn oopperatalo pimenevät.

"Maailman päättäjien on saatava tietää, että koko maailman katseet kohdistuvat heihin, kun he kokoontuvat Kööpenhaminaan päättämään uudesta ilmastosopimuksesta", toteaa WWF:n kansainvälinen pääjohtaja Jim Leape.

Suomalaiskaupungeista mukaan ovat lupautuneet Espoo, Helsinki, Imatra, Lappeenranta, Lieksa, Oulu, Riihimäki, Seinäjoki, Somero, Tampere, Vantaa ja Äänekoski.

EK, Suomen Yrittäjät, SAK ja Akava, ovat mukana ja kehottavat myös jäseniään ottamaan osaa tapahtumaan. Yrityksistä tapahtumaan ovat ilmoittautuneet muun muassa Nokia, IKEA, Microsoft, UPM-Kymmene ja Helsingin Energia.

Halukkaat voivat ilmoittautua mukaan tapahtuman verkkosivujen kautta.






Viite