Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Adopt a Negotiator / Flickr (CC-BY-SA)

Mielenosoitus.
Tulevaisuus pelissä. Varsovan ilmastokokouksen yhteydessä osoitettiin mieltä tulevien sukupolvien puolesta.Adopt a Negotiator / Flickr (CC-BY-SA)

Tulevaisuus pelissä. Varsovan ilmastokokouksen yhteydessä osoitettiin mieltä tulevien sukupolvien puolesta.

Varsovassa pohditaan nyt, miten päästötavoitteet kerrotaan

15.11.2013 8.41

Lasse Leipola

Varsovan ilmastokokouksessa on aloitettu neuvottelut siitä, missä, milloin ja miten maat ilmoittavat vuoden 2015 ilmastosopimukseen ehdottamansa tavoitteet. Climate Action Network -sivusto muistuttaa, että tavoitteiden ilmoittaminen liian myöhään oli yksi syistä, miksi Kööpenhaminan ilmastokokous epäonnistui syksyllä 2009.

”Meidän on voitava mitata ilmastotoimien merkitystä ja eri valtioiden on voitava verrata omia toimiaan muihin maihin. Tämä voisi olla yksi tämän kokouksen tärkeimmistä saavutuksista, ja vaikka kaikki on vasta alussa, ovat keskustelut kuitenkin käynnissä”, sanoo World Resources Instituten Jennifer Morgan CAN:in sivuilla.

Kansainvälinen päästöjen vähentäminen koki eilen torstaina kolauksen, kun Japani ilmoitti korvaavansa vanhan päästövähennystavoitteensa 3,8 prosentin vähennyksellä vuosille 2005–2020.

BBC:n mukaan Japanin uusi tavoite tarkoittaa, että maan päästöt kasvu vuosina 1990-2020 jää kolmeen prosenttiin, kun edellinen tavoite haki 25 prosentin vähennystä samalla aikavälillä. Japanin päätöksen taustalla on ydinvoimasta luopuminen, joka on johtanut fossiilisen energiantuotannon kasvuun.

ilmastonmuutos 




Viite