Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

kansanuutiset.fi

Kuvakaappaus Kansan Uutisten sivuilta.
Uusjako. Kansan Uutiset kertoi eilen nettisivuillaan, että puolueen viestintärahat suunnataan uudelleen.kansanuutiset.fi

Uusjako. Kansan Uutiset kertoi eilen nettisivuillaan, että puolueen viestintärahat suunnataan uudelleen.

Vasemmistoliitto tinkii journalismista markkinoinnin hyväksi

21.10.2009 9.31

Jukka Vahti

Vasemmistoliiton puoluehallitus päätti viime viikolla käyttää viestintärahansa niin, että kaikki puolueen lehdet menettävät 20 prosenttia lehtituestaan.

Samaan aikaan puoluerahoituslainsäädännön uudistamista valmistelleessa, Lauri Tarastin johtamassa työryhmässä vasta pohditaan pelisääntöjä puolueiden viestintärahojen käytölle.

Viestintärahat ovat entistä lehdistötukea, joka liitettiin osaksi puoluetukea EU:n kilpailulainsäädännön vuoksi. Aiemmin rahat oli korvamerkitty puoluelehdistön käyttöön, mutta nykyisin niiden käyttötarkoitus on määritelty huomattavasti väljemmin.

Muutoksen on pelätty kuihduttavan poliittisen journalismin monimuotoisuutta ja jopa kaventavan sananvapautta.

Vasemmistoliiton päätös konkretisoi puolueen vuosi sitten tekemän linjauksen, jonka mukaan puolue siirtää lehdiltä 300 000 euroa omaan käyttöönsä.

Tämän seurauksena esimerkiksi Kansan Uutiset menettää yli 200 000 euroa ja Kansan Tahto 58 060 euroa. Vasemmistoliiton puoluesihteeri Sirpa Puhakka sanoi maanantaina Kansan Uutisten haastattelussa, että suurin osa journalismilta napsaistuista rahoista suunnataan puolueen piirijärjestöjen viestinnän kehittämiseen.

Tällä hetkellä viestintärahojen käytöstä on olemassa vain oikeusministeriön ohjeistus, jonka mukaan rahoja pitää käyttää puolueen viestintä- ja tiedotustoimintaan. Jos tukea käytetään vaaleihin, siitä on tehtävä erillinen selvitys.




Viite