Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät valitsi varapuheenjohtajansa

25.5.2013 18.06

Juha Honkonen

Puoluekokoustaan Espoossa pitävä Vihreä liitto valitsi varapuheenjohtajikseen Krista Mikkosen 40, Touko Aallon, 29 ja Anne Blandin, 44. Mikkonen jatkaa, muut ovat uusia.

Huittislainen Bland on yrittäjä ja yhteiskunnallisen yrittäjyyden asiantuntija. Hän toimii myös Maaseutu- ja erävihreiden puheenjohtajana.

"Vihreiden pitää olla koko maan puolue. Viime syksyn kunnallisvaalien menestys maaseutumaisissa kunnissa kertoo, että Vihreillä on niissä potentiaalia. Meillä on hyviä linjauksia muun muassa luomuruoasta ja hajautetusta energiantuotannosta, jotka tuovat työtä ja toimeentuloa maaseudulle", Bland kertoo.

Joensuulainen Mikkonen taas on biologi ja jätehuoltoyhtiön projektipäällikkö.

"Koen, että työni Itä-Suomen ja maakuntien äänenä arvostetaan, kun puoluekokous äänesti minut jatkokaudelle. Samaa työtä aion jatkaa", Mikkonen sanoo.

Jyväskyläläinen Aalto on opiskelija ja kansanedustajan avustaja. Hän haluaa ensi töikseen olla yhteydessä eri puolueiden johtoon sekä tavata mahdollisimman paljon vihreitä toimijoita eri puolella Suomea.

"Aion sopia heti kesän aikana tapaamisia eri puolueiden johdon kanssa sekä kiertää eri puolella Suomea kuunnellen vihreiden toimijoiden toiveita ja mietteitä kahdelle seuraavalle vuodelle", Aalto lupaa.

Valtuuskunnan puheenjohtajaksi valittiin helsinkiläistynyt juukalainen Mari Puoskari, 33. Hän on Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja työskentelee it-yrityksessä.

"Vuonna 2011 asetimme hallitustyölle kovat tavoitteet. Uusi valtuuskunta arvioi syksyllä niiden toteutumista. Teemme puoluejohdossa yhdessä työtä sen eteen, että kauden lopussa voimme olla tyytyväisiä muun muassa kuntauudistukseen ja ilmastopolitiikkaan", Puoskari sanoo.

puoluekokous 




Viite