Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila / Vihreät

Panu Laturi
Haastaja. Puoluesihteeri Panu Laturi toivoo vihreiden ohittavan keskustan eurovaaleissa. Tiina Jutila / Vihreät

Haastaja. Puoluesihteeri Panu Laturi toivoo vihreiden ohittavan keskustan eurovaaleissa.

Vihreiden ja keskustan kannatus tasoissa

1.6.2009 11.33

Noora Jussila

Vihreiden ja keskustan kannatus eurovaaleissa on tasoissa, kertoo Maaseudun Tulevaisuuden tänään maanantaina julkaisema mielipidemittaus.

Mielipidemittauksen mukaan molempien puolueiden kannatus eurovaaleissa on 12 prosenttia.

"Olemme tienneet, että vihreiden äänestäjät ovat hyvin aktiivisia eurovaaleissa ja kiinnostuneita EU-asioista, mutta kyllä tulos vähän yllätti", sanoo vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi.

Meneekö vihreät keskustan ohi eurovaaleissa?

"Toivotaan niin. Kaikille on yllätys, että me nousemme samalle  tasolle. Se on kova tulos. Tämä antaa uutta intoa kampanjointiin."

Mielipidemittauksessa kysyttiin äänestämistä aikovien mielipidettä. Neljännes kyselyyn vastanneista ei tiennyt, mitä puoluetta äänestäisi.

Mikäli epäröivä neljännes ei äänestä tai äänestää samassa suhteessa puolueensa jo päättäneiden kanssa, olisi kokoomuksen kannatus 26,5 prosenttia, demareiden 18,5, keskustan ja vihreiden 16, perussuomalaisten ja kristillisten vaaliliiton 12 ja vasemmistoliiton 5,5.

Tämä toisi kokoomukselle neljä meppiä, demareille kolme, keskustalle ja vihreille kummallekin kaksi ja perussuomalaisten ja kristillisten vaaliliitolle kaksi paikkaa.

eurovaalit 




Viite