Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreiden uusi johto keskittyy talouteen

29.5.2013 15.05

Päivi Hujakka

Vihreiden uusi johto aikoo seuraavat kaksi vuotta keskittyä talousasioihin.

Viime viikonloppuna valittu uusi puoluesihteeri Lasse Miettinen ja vastavalitut varapuheenjohtajat Touko Aalto, Anne Bland ja Krista Mikkonen sekä vihreän valtuuskunnan puheenjohtaja Mari Puoskari kertoivat keskiviikkona seuraavan kaksivuotiskauden painopisteet. Ne ovat kestävän vihreän talouden edistäminen, tuloerojen kaventaminen, Euroopan pelastamiseen osallistuminen, globaalin vastuun edistäminen ja valtion tuloista huolehtiminen.

Mahdolliseen kahden puheenjohtajan malliin varapuheenjohtajat Aalto, Mikkonen ja Puoskari suhtautuvat positiivisesti. Työnjako uudessa mallissa on vielä avoin. Sääntömuutoksilla ja jäsenkyselyillä on tarkoitus selventää asiaa.

Vastavalitut johtajat haluavat muutosta myös järjestötyöhön.
"On aika tuoda vihreät 2000-luvulle. Kaksikielistä paikallistoimintaa täytyy lisätä. Vihreillä on oikeat ajatukset. Meillä on nyt vähemmän rahaa mutta enemmän ihmisiä. Puolueuudistuksessa on tarkoitus saada osaavat ihmiset puolueen sisältä työhön", uusi puoluesihteeri Lasse Miettinen sanoo.
"Kuuntele, keskustele, kohtaa kasvostusten, on mielestäni hyvä tapa viedä vihreiden sanomaa eteenpäin", sanoo Touko Aalto.

Anne Bland totesi, että tarkoituksena on tehdä vihreistä koko maan puolue.
"Viime syksyn kunnallisvaalien menestys maaseutumaisissa kunnissa kertoo, että vihreillä on niissä mahdollisuuksia. Meillä on hyviä linjauksia muun muassa luomuruoasta ja hajautetusta energiantuotannosta, jotka tuovat työtä ja toimeentuloa maaseudulle", Bland sanoo.

Vihreät 




Viite