Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Vihreät torppasi lukukausimaksut minihallitusväännössä

19.6.2014 16.10

Jukka Vahti

vihreät on Vihreän Langan tietojen mukaan torpannut minihallitusneuvotteluissa esillä olleet lukukausimaksut EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tuleville korkeakouluopiskelijoille.

Kiisteltyjä lukukausimaksuja on ajanut erityisesi kokoomus, mutta myös sdp teki vastikään toukokuussa puoluekokouksessaan linjapäätöksen, jonka mukaan puolue kannattaa lukukausimaksujen käyttöönottoa.

EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevien korkeakouluopiskelijoiden lukukausimaksukokeilu on käynnissä vuoden 2014 loppuun asti, mutta kokeilun tuloksen ovat jäämässä laihoiksi.

Koulutuksen puolustaminen ja kehittäminen oli etukäteen yksi vihreiden keskeisistä tavoitteista neuvotteluille. Muita vihreiden tavoitteita minihallitusneuvotteluissa ovat muun muassa investoinnit raideliikenteeseen ja uusiutuvaan energiaan.

Torstaina iltapäivällä ei vielä ollut tietoa, saadaanko neuvotteluja päätökseen ennen juhannusta vai jatketaanko niitä sen jälkeen.

Neuvotteluja ovat eri lähteiden mukaan hidastaneet erityisesti päähallituspuolueiden kokoomuksen ja sdp:n näkemyserot niin sanotun kasvu- ja työllsyyspaketin painotuksista ja mittaluokasta.




Viite