Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ville Niinistö: "Nyt aukenee uusi polku"

11.6.2011 16.12

Juha Honkonen

Vihreiden tuore puheenjohtaja Ville Niinistö kertoi lehdistötilaisuudessa olevansa tilanteesta häkeltynyt. Hän viittasi jäsenäänestysvoittonsa ylivoimaisuuteen (55,5 % äänistä).

Puheessaan hän kiitti kilpakumppaneitaan, erityisesti väistynyttä puheenjohtajaa Anni Sinnemäkeä.

"Tässä äänestyksessä oli kolme muuta hienoa ehdokasta valittavana. Haluan kiittää heitä kaikkia. Meillä oli hieno yhteinen roadtrip läpi Suomen ja läpi vihreän aatteen."

"Anni ei ole koskaan ottanut saavutuksistaan kunniaa itselleen, ja jos virheitä on tehty, on hän ensimmäisenä ollut tunnustamassa omat puutteensa. Anni on hieno ihminen ja loistava vihreä poliitikko, jonka kanssa on ollut kunnia tehdä läheistä yhteistyötä", Niinistö puhui.

Uusi puheenjohtaja alleviivasi vihreiden liberaaleja arvoja.
"Me haluamme rakentaa sellaista yhteiskuntaa, jossa ihmisillä on mahdollisimman suuri vapaus, kunhan tämä vapaus ei rajoita muiden ihmisten vapautta. Tässä me olemme edellä niin oikeistoa kuin vasemmistoa."

Niinistö otti kantaa myös ympäristön kannalta kestävän politiikan puolesta.

"Vihreiden on oltava juuri se puolue, joka uskaltaa tarjota ihmisten ja luonnon kannalta kestäviä vaihtoehtoja – ja haastaa vaihtoehdottoman talouspolitiikan retoriikan, oravanpyörässä juoksemisen ja rajattoman talouskasvun ihannoinnin."




Viite