Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Laura Rämö

Tahdon. Ville Niinistö ilmoitti maanantaina lähtevänsä ehdolle vihreiden puheenjohtajakisaan.Laura Rämö

Tahdon. Ville Niinistö ilmoitti maanantaina lähtevänsä ehdolle vihreiden puheenjohtajakisaan.

Ville Niinistö: Vihreistä on tullut harmaita

2.5.2011 13.37

Noora Jussila

Vihreiden puheenjohtajakisa sai uutta potkua vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistön asettuessa ehdolle.

Puheenjohtajakisassa hän haluaa herättää keskustelua puolueen suunnasta.

"Mielestäni suunnan on oltava entistä rohkeampi työ yhteisen ympäristömme vaalimiseksi ja kestävän vihreän talouden rakentamiseksi, köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentämiseksi sekä avoimuuden, ihmisten yksilönvapauksien ja yhdenvertaisuuden vahvistamiseksi", Niinistö sanoi tänään järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Niinistön mielestä vihreät on hallituksessa tehneet virheitä, joista on nyt otettava opiksi. Esimerkkeinä hän luettelee ydinvoimapäätöksen, Lex Nokian, yliopistolain, nuorten toimeentuloleikkurin ja ympäristöhallinnon liittämisen muuhun aluehallintoon. Vaalien alla vihreät keskittyivät hänen mielestään liikaa asioihin jotka olivat liian "pieniä ja symboolisia".

"Meistä on tullut harmaita, kun juuri nyt tarvitaan vihreitä. Vaalitappiossa on uuden alun siemen. Meidän on kirkastettava tulevaisuuden ratkaisujamme ja tavoitteitamme."

Niinistö arvioi, ettei hänen ja nykyisen puheenjohtajan Anni Sinnemäen välillä ole kovin suuria linjaeroja.

"Minun mielestäni Anni ei tarvitse potkuja, mutta monet ovat toivoneet aitoa puheenjohtajavaalia", Niinistö sanoi.

"Vaalituloksen jälkeen on hyvä käydä kisa ja saada keskustelua puolueen linjasta ja siitä, miltä puolue näyttää", komppasi puoluesihteeri Panu Laturi.

Ehdokkaat puheenjohtajakisaan on asetettava 8.5. mennessä. Anni Sinnemäen ja Ville Niinistön lisäksi kisaan on ilmoittautunut rovaniemeläinen Mika Flöjt. Vihreiden varapuheenjohtaja Oras Tynkkynen ilmoitti maanantaina ettei lähde ehdolle.

Puheenjohtajasta äänestävät puolueen jäsenet. Jäsenäänestys päättyy noin viikkoa ennen kesäkuussa olevaa puoluekokousta, jossa uusi puheenjohtaja valitaan. Samassa kokouksessa valitaan myös uusi puoluesihteeri.




Viite