Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Kiireinen. Arja Könösellä on kesällä täysi työ liikkeensä remontoimisessa. Mikael Ahlfors

Kiireinen. Arja Könösellä on kesällä täysi työ liikkeensä remontoimisessa.

Vintage-rouva Könösen kesä kuluu remontoidessa

30.6.2009 14.15

Noora Jussila

Vihreä Lanka kirjoitti Arja Könösestä ja hänen Play it again Sam -liikkeestään eko design -numerossaan marraskuussa. Silloin Könösellä oli kiire myydä vintage-juhlapukuja linnanjuhliin.

Nyt Helsingin Kruununhaassa sijaitseva vintage-liike on remontissa ja Könösellä on kiire etsiä sopivia materiaaleja puotiin.

Koko talo on julkisivuremontissa ja liikkeeseen tehdään samalla ensimmäinen remontti yli kahteenkymmeneen vuoteen. Liike tyhjennettiin ennen juhannusta ja valmista pitäisi olla ensi viikon lopulla.

"Haluan, että vanhan liikkeen tunnelma säilyy ja liike näyttää siltä, kuin se olisi ollut siinä aina. Tänne tulee vanhoja ja antiikkisia ihania vaatekaappeja ja alusvaateosasto, jossa korsetit ja rintaliivit ovat pienissä vaaleanpunaisissa hengareissa", Könönen sanoo.

Remontin ajan Play it again Sam on pitänyt auki pienempää myymälää Rauhankadulla. Vintage-liikkeessä käy kauppa kesälläkin niin hyvin, ettei sitä kannata pitää kiinni.

Könönen ei ehdi kesällä lomailla ollenkaan vaan pitää lomansa vasta ensi tammikuussa.

"Kyllä aika on mennyt maalien ja materiaalien hankkimiseen. Juoksin koko viime viikonlopunkin Starkissa ja K-raudassa. En ole kerennyt nauttia mistään tai käydä drinkeillä."

Remontin valmistuttua Könönen lähtee Kaliforniaan hakemaan uusia tavaroita myyntiin syksyksi.

"Haen uusia tyyliunelmia. Kaliforniassa menen ystäväni luo Hollywoodiin ja siellä ehdin myös vähän rentoutua, mutta se on työn ohessa."

Entä minkälaisen tyylivinkin vintagerouva antaa kesäjuhliin menijälle?

"Mitä tahansa iloista ja kaunista. Vaikka 50-luvun kukkamekko tai pieni kukkahattu päähän."

Vihreä Lanka kirjoitti Arja Könösestä 28. marraskuuta ilmestyneessä numerossaan. Lue toimittaja Anu-Elina Lehden juttu Vanhasta vintagea täältä.

Vihreä Lanka utelee kesän ajan kuulumisia kiinnostavilta henkilöiltä.




Viite